17.11.13

Άφθονο ξινό μελάνι...





 Πολύ ενόχλησε τους πολιτικούς και τους πολιτικούς φίλους της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ η εικόνα της...
Ραχήλ Μακρή σκαρφαλωμένης στην καγκελόφραχτη πύλη της ΕΡΤ την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στο κτίριο.

Άφθονο ξινό μελάνι χύθηκε στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, άφθονα ήταν και τα ξινά σχόλια στο twitter, ενώ από γεροντοκορισμό ξεχείλιζε και το πολυσυζητημένο σκίτσο του Χατζόπουλου στα «Νέα».

Δεν τους ενόχλησαν τα χημικά, δεν τους ενόχλησε η εικόνα του δελτίου ειδήσεων με φόντο τα ΜΑΤ, δεν τους ενόχλησε η βαρβαρότητα του λουκέτου στην ΕΡΤ… αλλά ασχολούνται με τι μάρκα ήταν τα αθλητικά παπούτσια της Ραχήλ κ.λπ. Όσο για την κραυγή για βοήθεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «σόου» είπαν κάποιοι ότι ήταν -λες και η βουλευτής αυτοστριμώχτηκε ανάμεσα στους ματατζήδες και τα κάγκελα για να ασχοληθούμε μαζί της! Ένας από τους πρωταθλητές της καγκελολογίας είναι και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος της «Καθημερινής» (βλ. τα κείμενά του «Φελοί στα κάγκελα» και «Οι σειρήνες πάσης προόδου». Όσο για τον Πάγκαλο, αυτός υποστήριξε ότι η Ραχήλ καθόταν σε «μυτερά κάγκελα», μόνο που η φωτογραφία τον διαψεύδει: το πάνω μέρος του πλαισίου της πόρτας είναι οριζόντιο, δίχως προεξοχές. Μια κυρία, που είναι στέλεχος της ΝΔ, αποκάλεσε στο Facebook τη Ραχήλ Μακρή «σούργελο» και αναρωτήθηκε «ποιο κάγκελο “πηδούσε” για να διοριστεί στο Δημόσιο». Είναι η ίδια κυρία που χαρακτήρισε την Κωνσταντίνα Κούνεβα «μια αλλοδαπή που τη βόλεψε περίφημα»…

Για τους δικούς της λόγους, η Ραχήλ Μακρή -όπως και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ- βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τη νύχτα της Πέμπτης. Και καλά έκανε και βρέθηκε και καλά έκανε και σκαρφάλωσε εκεί όπου σκαρφάλωσε. Λίγοι πολιτικοί της συγκυβέρνησης έχουν την (πολιτική) ευλυγισία να το κάνουν;

Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να σαλτάρει -αρκεί ο ίδιος να ήταν αντιπολίτευση. Ας μην ξεχνάμε ότι είχε λουστεί τα δακρυγόνα της δεξιάς όταν είχε πάει στο λιμάνι του Πειραιά για να συμπαρασταθεί στους αγρότες από την Κρήτη.

Η επίθεση που δέχονται η Ραχήλ Μακρή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Θεοδώρα Τζάκρη δεν δείχνει μόνο σεξιστική και αντιφεμινιστική διάθεση. Δείχνει τον πανικό εκείνων που βρίσκονται είτε στην εξουσία είτε στις παρυφές της, δείχνει τη μικροψυχία τους.

mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: