1.11.13

Άκαρπη η συνάντηση Καψή με ΕΡΤ...

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζήτησαν από τον υφυπουργό να συνεχίσουν με de facto εργασία στη ΝΕΡΙΤ, ώστε να γίνει κανονικά η ...
κάλυψη της ευρωπαϊκής προεδρίας, και η ανασυγκρότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα να γίνει εν λειτουργία.

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Παντελή Καψή με εκπροσώπους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Κατά τη συνάντηση (από την οποία δεν έλειψαν οι μικρο-εντάσεις), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζήτησαν από τον υφυπουργό να συνεχίσουν με de facto εργασία στη ΝΕΡΙΤ, ώστε να γίνει κανονικά η κάλυψη της ευρωπαϊκής προεδρίας, και η ανασυγκρότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα να γίνει εν λειτουργία. Ωστόσο, ο υφυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, τονίζοντας πως το νέο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν μπορεί να καλύψει ένα τέτοιο γεγονός (κάτι που έχει παραδεχθεί και ο υφυπουργός), με «κίνδυνο να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΡΤ να αποχωρήσουν από το Ραδιομέγαρο που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά των εργαζομένων να αρνηθούν.

Όσο για το θέμα των αποζημιώσεων, ο υφυπουργός δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει και τους παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: