2.11.13

Γρίφος η άφιξη της τρόικας, σίγουρα τα μέτρα...

Συνεχείς συσκέψεις και θολές δηλώσεις για τον ερχομό ή όχι της τρόικας τη Δευτέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μαζί με τους επικεφαλής των δανειστών θα έρθουν και ...
νέα μέτρα και βάρη για τους πολίτες.

Μετά το δημοσίευμα του Reuters για αναβολή της άφιξης της τρόικας και την επίμονη διάψευσή του από το υπουργείο Οικονομικών που τονίζει ότι το ραντεβού με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τρίτη όπως ήταν προγραμματισμένο και τις χθεσινές διαρροές της ΕΕ που άφηναν ανοιχτό το θέμα ήρθε μια νέα δήλωση το βράδυ της Παρασκευής από Ευρωπαίο αξιωματούχο που αναφέρει ότι δεν έχει άλλάξει κάτι στο πρόγραμμα.

Την Παρασκευή το βράδυ εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρε, Σάιμον Ο’ Κόνορ, είπε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς, παρά τις περί αντιθέτου πρότερες δηλώσεις του μέσα στην ημέρα, η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς από το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δήλωσε ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα “ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη”, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Στο μεταξύ το ΔΝΤ νωρίτερα διαβεβαίωνε ότι ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν θα είναι τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Εκείνο πάντως που θεωρείται δεδομένο σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ είναι η λήψη νέων μέτρων. Όπως είπε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωζώνης: «Η λύση είναι νέα μέτρα. Φυσικά και θα ληφθούν».

Μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, θέμα για το οποίο οι διαφορές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης φέρονται αγεφύρωτες...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: