3.11.13

Ο Καλαμίτσης ακουγε, συνειδητά, μόνο ραδιόφωνο...



...τους τελευταίους μήνες της ζωής του, και δεν είχε δει ούτε για ένα λεπτό τηλεόραση!...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

To ραδιοφωνικό του τέλος ήρθε ένα δίμηνο πιο πριν, όταν έπαψε να συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα του «Real 97.8». Σήμερα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ήρθε και το βιολογικό του τέλος. Ο Γιάννης Καλαμίτσης έφυγε...
από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

----------
Ο Γιάννης Καλαμίτσης τους τελευταίους μήνες της ζωής του, συνειδητά, άκουγε μόνο ραδιόφωνο και δεν είχε δει ούτε για ένα λεπτό τηλεόραση!
----------
Γνωστός φυσικά ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλά και στιχουργός και θεατρικός συγγραφέας. Από τις μεγάλες μορφές των ερτζιανών, είχε αποτραβηχτεί το τελευταίο διάστημα για λόγους υγείας στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Έκανε αιμοκάθαρση, ήταν πολύ ταλαιπωρημένος. Αλλά δεν έκρυβε το πρόβλημά του. Σας τα έλεγα και τον Αύγουστο, σε μία συνέντευξη που μου είχε δώσει στην Ελευθεροτυπία, ζήτησε ο ίδιος να το γράψω. «Να το δημοσιοποιήσεις για να παίρνουν θάρρος όσοι βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση» μου είπε. «Σιγά το σπουδαίο άλλωστε, πηγαίνω στην κλινική τρεις ώρες το πρωί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, κάθομαι αραχτός και απολαμβάνω τη Μενεγάκη στην τηλεόραση και όλα τα άλλα πρωινάδικα». Ήταν πολύ καυστικός στο χιούμορ του ο πολυπράγμων Γιάννης Καλαμίτσης.


Γεννημένος το 1939 στον Πειραιά, στιχουργός, οινολόγος και τηλεπαρουσιαστής (για ένα φεγγάρι στην ΕΤ1). Τον θυμόμαστε ραδιοφωνικά από το 1990, στον τότε νεοϊδρυθέντα «ΑΝΤ1 97.1», όταν και «απογείωνε» την ακροαματικότητα του ραδιοσταθμού του Αμαρουσίου στο πολύ πρωινό πρόγραμμα 6-8, με τις δημοφιλείς «Πρωινές Χειρηλασίες». Από τα λίγα πρωινά ραδιοφωνικά προγράμματα στα ελληνικά FM που είχε χτίσει δικό του φανατικό κοινό, κοινό το οποίο παρέμενε πιστό ακολουθώντας την εκπομπή στις όποιες μετακινήσεις της. Το 2006 αποχωρεί από τον «ΑΝΤ1 97.2» και μετακομίζει στην «ΝΕΤ 105.8», όπου κι αναλαμβάνει ξανά την πρωινή ζώνη του 6-9, ανεβάζοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον μέσο όρο ακροαματικότητας του (άλλοτε) κρατικού ραδιοσταθμού. Εκεί, θα κάνει εκπομπές μέχρι το 2009, οπότε και θα πάρει μεταγγραφή για Κηφισιά μεριά, για χάρη του «Real FM», αναλαμβάνοντας το πρωινό 6-8 μαζί με τον Γιώργο Χουδαλάκη.


Στο τέλος, πριν ο Γιάννης Καλαμίτσης σταματήσει τις εκπομπές του στο ραδιόφωνο, μεταφέρεται στο πρωινό 7-10 του Σαββατοκύριακου, όπου και αναδεικνύεται ως ένα από τα προγράμματα με τις μεγαλύτερες ακροαματικότητες για τα weekends. Ο Γιάννης Καλαμίτσης είχε γράψει πάνω από 400 τραγούδια, συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις που είχαν μεγάλη επιτυχία.

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: