29.11.13

Πού (το) πάει το Κατάρ;...


Η κρατική επενδυτική εταιρεία Qatar Diar ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι δεν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
Το Κατάρ συνεχίζει το…
κρυφτούλι με το Ελληνικό. Χθες έγινε γνωστό ότι η κρατική επενδυτική εταιρεία Qatar Diar ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι δεν προτίθεται να δώσει δεσμευτική προσφορά για το πιο περιζήτητο «φιλέτο» της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα ακίνητα που διατίθενται στη διεθνή αγορά.

Δεν αποκλείεται όμως να επιστρέψει, με δεδομένο ότι είχε αποχωρήσει και πάλι από τη διαδικασία. Ο διαγωνισμός για το Ελληνικό «σέρνεται» από την άνοιξη του 2012, με συνεχείς παρατάσεις στις προθεσμίες, ακόμα και για την πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικής προσφοράς, παρά το ότι από κυβερνητικής πλευράς είχε γίνει γνωστό ότι οι προσφορές θα κατετίθεντο στις 29 Οκτωβρίου. «Θα γίνει πολύ σύντομα», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» απόλυτα ενημερωμένη πηγή, προβλέποντας ότι η ημερομηνία θα οριστεί το αργότερο ώς τον Ιανουάριο. Δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους αποχώρησης του Κατάρ, σημείωσε πάντως με νόημα ότι «δεν έχει γίνει από την πλευρά των εκπροσώπων του κάποια κίνηση που να αποκλείει τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό».

Πηγη: "Eφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: