29.11.13

Δεν είμαστε "ένα τυχαίο περιστατικό για να τους ανεχθούμε"...

Τα μάθατε; ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε «ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την...
Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο άνθρωπος θεωρεί!! Ο ανιστόρητος! Ο οποίος δεν γνωρίζει ούτε την γλώσσα του, εφόσον η λέξη που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Ελβετοί, οι πάντες, έχει ελληνική προέλευση (Δημοκρατία: εξουσία του Δήμου).

Το παράδοξο είναι, ότι δεν γνωρίζει και τους γίγαντες της γερμανικής διανόησης όπως ένας Γκαίτε, ένας Νίτσε, ένας Σίλερ κτλ. Βέβαια την παθογένεια στην προσωπικότητα του κ. Ρόμαν Χέρτσογκ και των περισσοτέρων ομοεθνών του, την περιγράφει ο Νίτσε δίνοντας τα αίτια του παθολογικού φαινομένου, (καθώς και Γερμανοί ποιητές π.χ. Σίλερ), όσον αφορά όχι τόσο τους Έλληνες, όσο την Ελληνική Σκέψη και τις Αξίες που παρήγαγε και τις οποίες οι πολιτικοί τους, είτε ως Φύρερ είτε ως καγγελάριοι, τις έγραφαν και συνεχίζουν να τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Δεν τους έφτασε η καταλήστευση και καταστροφή της Ελλάδος στο΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο σε χρυσό, ανθρώπους και Φύση.

Τώρα προσπαθούν να ληστέψουν και όπου δεν μπορούν, να φαλκιδέψουν τους άϋλους θησαυρούς που αυτή η χαρισματική χώρα, η Ελλάδα, πρόσφερε στην ανθρωπότητα.
«… οι νεκρόσιτοι και οι ερεβομανείς, που κοπροκρατούν το μέλλον μας…»
Για να θυμηθούμε το στοίχο του Ελύτη απο το Άξιον Εστί.

Εμείς όμως δεν είμαστε «ένα τυχαίο περιστατικό για να τους ανεχθούμε»...

Μαρία Τζάνη
thepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: