18.4.11

Με το lear jet στο ΔΝΤ...


Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε την επιλογή του υπουργού οικονομικών να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον με lear jet: «Φτωχό αρνί, πλατιά ουρά» και εξήγησε τι εννοεί με τη φράση που χρησιμοποιούν, όπως είπε, στο χωριό του: «Εδώ δεν έχουμε να φάμε και πας με... τα προεδρικά αεροπλάνα. Χάθηκαν της γραμμής; Το μυαλό μας είναι στη γκλαμουριά άλλων εποχών. Κουταμάρες».

Όπως αποκαλύψε το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ χρησιμοποιώντας τη «ναυαρχίδα» του VIP στολίσκου της ελληνικής κυβέρνησης, το προεδρικό Gulfstream.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το πολυτελές ταξίδι με το κοστοβόρο τζετ πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης αναφορικά με την... εξαντλητική οικονομική προσαρμογή της χώρας μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού!

Η δαπάνη μιας τέτοιας πτήσης, δεδομένου – όπως αναφέρει η εφημερίδα - ότι το ωριαίο πτητικό κόστος αυτού του τύπου αεροσκάφους βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου ανέρχεται στα 6.000 ευρώ, θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, αλλά ούτε και τα οδοιπορικά, όπως επίσης και τα έξοδα διανυκτερεύσεων των μελών του πληρώματος του κυβερνητικού αεροσκάφους.

Την ίδια στιγμή, το μέσο κόστος της θέσης «business» στις πτήσεις Αθήνα-Ουάσινγκτον τιμολογείται στα 2.200 ευρώ, ενώ η οικονομική θέση βρίσκεται στα 1.200 ευρώ.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών στο υπερατλαντικό του ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος για συνομιλίες με τους επιτελείς του ΔΝΤ, εκτός των λίγων στενών συνεργατών του, συνοδευόταν και από τον μεγαλύτερο γιο του.



Το πρόγραμμα του κ. Παπακωνσταντίνου περιλαμβάνει διμερείς συναντήσεις με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών της Ουάσινγκτον.

Αυτά τα ραντεβού, φέρεται σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ότι επικαλέστηκε ο υπουργός για να ζητήσει το lear jet, παρ’ ότι ένας άλλος προγραμματισμός με διαφορά 3-4 ωρών θα εξοικονομούσε τουλάχιστον 100.000 ευρώ από τους φορολογουμένους.

Στην περίπτωση που ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε να μεταβεί στην Ουάσινγκτον με πολιτική πτήση για να μην επιβαρύνει υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό, αποδεικνύεται ότι είχε αρκετές επιλογές. Η εφημερίδα παραθέτει πρόγραμμα πτήσεων προς Ουάσινγκτον με τακτικά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών.

Την Παρασκευή, με δεδομένο ότι ο υπουργός αναχώρησε λίγο μετά τις πέντε για την αμερικανική πρωτεύουσα, υπήρχε πτήση της Lufthansa με ώρα αναχώρησης από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13.40, μέσω Φρανκφούρτης. Λίγο νωρίτερα είχε απογειωθεί από την Αθήνα αεροσκάφος της Air France, το οποίο μέσω Παρισιού πήγαινε στην Ουάσινγκτον. Επιπλέον, το απόγευμα της Παρασκευής, τρεις πτήσεις, στις 18.20 ώρα Ελλάδος και δύο στις 19.10 για Ουάσινγκτον ξεκινούσαν από το αεροδρόμιο «Χίθροου» του Λονδίνου για να δουν από ψηλά λίγες ώρες αργότερα τον Λευκό Οίκο.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: