26.4.11

Το iphone και το ipad μας «παρακολουθούν»...


Πολλές λειτουργίες των αγαπημένων γκάτζετ της εποχής, του iPhone και του iPad, βασίζονται στη γεωγραφική θέση του χρήστη προκειμένου να του παρέχουν υπηρεσίες όπως χάρτες σε πραγματικό χρόνο και τοπικές προσφορές από κοινωνικά δίκτυα και εταιρείες. Όμως οι συσκευές αυτές αποθηκεύουν τις... πληροφορίες για το που ακριβώς βρίσκεται ο χρήστης ανά πάσα στιγμή σε έναν «μυστικό» φάκελο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν δύο βρετανοί ερευνητές, ο Άλασντερ Άλαν και ο Πητ Γουόρντεν σε συνέδριο που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι τα ipad και τα iphones που είναι εφοδιασμένα με το σύστημα iOS4 αποθηκεύουν πληροφορίες για τις συντεταγμένες που βρίσκονται οι χρήστες και τον χρόνο που βρέθηκαν σε αυτές.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης Privacy International που υπερασπίζεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να κινηθούν δικαστικά εναντίον της Apple, με το σκεπτικό ότι η καταγραφή και αποθήκευση των πληροφοριών αυτών παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Και μάλιστα χωρίς οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί γι αυτό.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: