25.4.11

Μια συνέντευξη του άτυχου Chris Hondros...


Η Lifo αναδημοσιεύει μια συνέντευξη του Chris Hondros στο περιοδικό SOUL. Ανάμεσα στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, υπήρχε και μία η οποία δεν μπήκε τελικά στο δημοσιευμένο κείμενο. Τον είχε ρωτήσει πως αντιδρά όταν ακούει να σκοτώνονται συνάδελφοί του φωτορεπόρτερς σε εμπόλεμες ζώνες.

«Φυσικά μου προκαλεί φρίκη κάθε φορά που ακούω ότι ... ένας συνάδελφος σκοτώθηκε την ώρα που έκανε τη δουλειά του» είχε απαντήσει ο Chris Hondros το Μάρτιο του 2007.

Στην ίδια συνέντευξη (διαβάστε την εδώ) ο Chris Hondros είχε δηλώσει πως «το πρόβλημα με την προβολή της ‘πραγματικής’ εικόνας του πολέμου στο Ιράκ είναι και ποσοτικό. Μόνο ένας μικρός αριθμός φωτογραφιών και βίντεο δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη στα πραγματικά γεγονότα μιας τόσο μεγάλης και περιπλοκής επιχείρησης - κάτι που ισχύει στη δημοσιογραφία γενικότερα. Η φωτογραφία είναι, από τη φύση της, ένα λεπτό θρύψαλο ‘πραγματικότητας’ και αποδίδει την εικόνα που καταγράφει τμηματικά. Πώς μπορεί λοιπόν κανείς να έχει ολοκληρωμένη εικόνα;»

«Νομίζω ότι οι φωτογραφίες από τις εμπόλεμες ζώνες καταφέρνουν τελικά να κεντρίσουν την προσοχή του κόσμου και να τη στρέψουν στο φλέγον θέμα, που δεν είναι άλλο παρά τα θύματα του πολέμου» είπε.

Ποια εικόνα θα έδινες στην απόλυτη ευτυχία; Ρώτησε ο δημοσιογράφος για το τέλος: «Πλησιάζει στην εικόνα της ζωής μου όπως είναι τώρα. Ήμουν πολύ τυχερός».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: