16.4.11

Τα παράπονά τους στον πρωθυπουργό είπαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...


Τις ενστάσεις τους και προβληματισμούς τους για το χερισμό διαφόρων θεμάτων από πλευράς της κυβέρνησης και κυρίως όσων αφορούν στη διαχείριση του χρέους και του προγράμματος της δημοσιονομικής πολιτικής εξέφρασαν απόψε βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Διακανονισμό του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και των ...επιτοκίων πρότεινε από την πλευρά του ο Πάρης Κουκουλόπουλος κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο χθεσινό περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους λέγοντας ότι "η απόλυτη καταδίκη μας σε αυτά δεν πρέπει να μας παρασύρει σε έναν πολιτικό λάθος να ανοίξουμε 'βεντέτα' με έναν πολιτικό χώρο".

Για ανάγκη ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων σε κράτος και οικονομία μίλησε ο Γιώργος Φλωρίδης που αναφέρθηκε και στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους λέγοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν προσφέρεται για επιπόλαιες συζητήσεις. Παράλληλα έκανε λόγο για ανισομερή κατανομή του κοινωνικού κόστους και για "έλλειψη ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τη χώρα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης που μίλησε για πολιτικές ανεπάρκειες και έλλειψη ιδεολογικών μηχανισμών. “Επικίνδυνες αρρυθμίες στη λειτουργία του κράτους” εντοπίζει από την πλευρά του ο Νίκος Σαλαγιάννης που έκανε λόγο για συγκεχυμένες" αρμοδιότητες μεταξύ υπουργείων".

Με σκληρή γλώσσα μίλησε και η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη λέγοντας : "Για μένα το πρόβλημα είναι πόσο αντέχει η κοινωνία, πώς θα την κρατήσουμε όρθια και δεν θα διαλυθεί ο ιστός της". Η ίδια υπογράμμισε πως ψήφισε ό,τι έφερε η κυβέρνηση αλλά πως σε καμία περίπτωση δεν δέχεται κάποιοι να την προσμετρούν ως χειροκροτητή.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "κανένας δεν είναι αλάθητος", αλλά και "αναντικατάστατος", προσθέτοντας ωστόσο ότι τιμά όσους έχουν αναλάβει τους τομείς του κράτους και της οικονομίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε λάθος εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον παραλληλισμό όσων συμβαίνουν σήμερα στην Κερατέα σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2008, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες τώρα είναι στοχευμένες και "γνωρίζουν ότι ένα σοσιαλιστικό κόμμα δεν μπορεί να αντέξει έναν νεκρό στην Κερατέα ή στους Αγ. Αναργύρους".
ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια: