28.4.11

Από δήµαρχος «ένθετος» κλητήρας...

Tης Πόπης Διαµαντάκου

Μικρή η εγχώρια αγορά, γι’ αυτό και τα φαινόµενα που παρουσιάζει έχουν πάντα µεγάλη ένταση και εξαιρετικά σύντοµη διάρκεια
Οσο µεγαλύτερη ένταση έχει ένα φαινόµενο τόσο µικρότερη και η διάρκειά του. Παράδειγµα το «φαινόµενο Μανωλίδου» που από ... περίλαµπρη new entrance, «µεγάλη ελπίδα» της παρουσίασης, που «όπου εµφανιστεί κάνεινούµερα», που «τη θέλει ο φακός», που «είναι σταρ» και άλλα παρόµοια, κατέληξε από παρουσιάστρια εκποµπής να κάνει έναπέρασµα στο πρωινάδικο των Καραµεροχαριτάτων. Παρουσιάστρια «ενθέτου» λέγεται το «χρυσωµένο χάπι» που της προσφέρθηκε και που εντέλει κατάπιε και το κανάλι,καθώς είναι προφανές ότι δεν περίµενε τέτοιααποτυχία της εκποµπής «Dancing with the stars daily» – για τηνοποία, µην ξεχνιόµαστε, έφταιγε το κόνσεπτ, έφταιγαν οι συνεργάτες,έφταιγαν οι «άλλοι», όχι η παρουσιάστρια-πουκάνει-νούµερα.

Ολα αυτά είναι το λιγότερο αστεία για µια τηλεόραση που δεν έχει πραγµατικές δυνάµεις να ανανεωθεί και να ακολουθήσει τις ανάγκες του κοινού της και παλεύει µε παλιές ψευτοσυνταγές να βουλώσει τρύπες. Γιατί το µοντέλο «λαµπερή παρουσιάστρια» έχει σβήσει µαζί µε την τηλεθέαση της Μενεγάκη και την ουδέποτε ανανήψασα της Κοροµηλά. ∆εν υπάρχει το είδος, διότι δεν ευδοκιµεί. Μπορεί η µεν πρώτη να δείχνει αµέριµνη συνεχίζοντας τα χαχανητά σε µια εκποµπή που αν δεν έχουν κάτι φρέσκο να πουν οι πανελίστες βουλιάζει στην πλήξη των επαναλαµβανόµενων ίδιων πάντα λέξεων (το πολύ 50 να περιλαµβάνει το µενεγάκειο λεξιλόγιο και το έχει και καµάρι) και ίδιων χαχανητών.

Μπορεί η δεύτερη, η Κοροµηλά, να ντύνεται καρνάβαλος και να προσπαθεί να επιτίθεται µε τυφλό µένος κατά της τηλεοπτικής κριτικής για να προκαλέσει το ενδιαφέρον της, δεν προκαλεί όµως επ’ ουδενί το ενδιαφέρον του φιλοθεάµονος. Μπορεί να έχει κάνει φιλότιµες προσπάθειες να µείνει στο γυαλί ηοικογένεια Αδώνιδος και Ευγενίας και να αναγνωρίσουµε στη δεύτερη ότι παρ’ όλο που βρέθηκε από δήµαρχος κλητήρας κάνει ό,τι µπορεί για να εµφανίζεται σαν δήµαρχος. Πλάκα έχει.

Μπορεί καριέρα παρουσιάστριας να µην µπορεί να κάνει, αλλά δεν έχει ψάξει το κανάλι να της βρει το είδος που θα της ταίριαζε. Μια παρωδία ίσως. Ενα πεντάλεπτο στη διάρκεια του οποίου θα µιλάει στον καθρέφτη νοµίζοντας ότι απευθύνεται στο κοινό. Πάντως η εικόνα της «ένθετης» αποπνέει εκνευρισµό και µεγαλύτερη αγωνία από εκείνη που φαινόταν στην εκποµπή «Dancing... daily». Ισως αγωνία να προλάβει τον χρόνο και να δείξει όσο γίνεται περισσότερο από τον άνετο εαυτό της στο δεκάλεπτο; Μπορεί. Το κακό είναι ότι µοιάζει να έχει δείξει ό,τι είχε να δείξει.

Στην παγίδα του… κολάν
Θα µπορούσε να είναι σπαρταριστό νούµερο σε σάτιρα. Κι όµως, ήταν ένα κανονικό αφιέρωµα στο υποτιθέµενο στυλιστικό θαύµα που πέτυχε η Κοροµηλά µε την ενδυµατολόγο της στο «Greek Idol», µπροστά στο οποίο σταυροκοπιόταν και προσκυνούσε η οµάδα του «Κους-Κους» µε την Καραβάτου πρωθιέρεια της τελετής. Ο ύµνος στα κολάν τής Κοροµηλά που «της πάνε πάρα πολύ» ξεπέρασε σε λυρισµό και λατρευτικό ύφος και αυτούς τους θρησκευτικούς των ηµερών. Σε απευθείας σύνδεση µε το ατελιέ τής ενδυµατολόγου έγινε και µια επίδειξη των ρούχων που έχει επιλέξει η παρουσιάστρια για τις καθηµερινές της εµφανίσεις. Εύγε και καλοφόρετα. Ας φορέσει ό,τι νοµίζει.

Ολη αυτή η ιστορία όµως έχει δύο εξαιρετικά θλιβερές παραµέτρους. Η µία αφορά την ίδια την Κοροµηλά, η οποία δυστυχώς παραµένει δέσµια µιας εικόνας της που δεν υπάρχει πλέον και ούτε την αποζητούν οι εποχές. Και αντί να επενδύσει στην εµπειρία και σε ό,τι άλλο µπορεί να προσφέρει µια παλιά παρουσιάστρια που ισχυρίζεται ότι «ξέρει τηλεόραση» επιµένει να επενδύει σταλιλιά.

Και είναι και κακόγουστα.

Το άλλο θλιβερό κοµµάτι σε όλο αυτό είναι ότι υποχρεώνονται επαγγελµατίες σε άλλες εκποµπές του Alpha να αποθεώνουν το κακό γούστο της κοροµηλαίικης σκηνικής παρουσίας – γιατί αν έστω και ένας την εκτιµούσε θα της ψιθύριζε ότι µε κάτι τέτοια εκτίθεται.

Είναι δικαίωµα καθενός να φοράει ό,τι νοµίζει και να το γλεντάει. Αρκεί να το γλεντάει. Αλλά να απαιτεί να προσκυνήσουν οι πάντες τα εκδροµικά κολάν του – γιατί αυτό είναι για τις ηλικίες της ωριµότητας τα ελαστικά παντελόνια – σαν να είναι ιερά άµφια, ε, αυτό πια δεν είναι τηλεόραση, είναι παρωδία.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: