27.4.11

Συνεχίζεται το μπάχαλο με τις προμήθειες...


Διαψεύδει τις καταγγελίες μελών του προσωπικού για έλλειψη αναλωσίμων υλικών η Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού Ρεγγίνα Θεάκου, επισημαίνοντας ότι «κανένα χειρουργείο δεν αναβλήθηκε και κανένας συγγενής ασθενούς δεν διαμαρτυρήθηκε για ελλείψεις υλικών».

Η κυρία Θεάκου υποστηρίζει ότι ... τον τελευταίο μήνα στο νοσοκομείο υπήρξε επάρκεια υλικού ενώ για τα ράφια του ιατρείου των επειγόντων περιστατικών σχολίασε ότι «υπάρχει κεντρική αποθήκη υλικών απ’ όπου η προϊσταμένη των επειγόντων περιστατικών προμηθεύεται υλικά ανάλογα με τις ανάγκες που το νοσοκομείο αντιμετωπίζει. Υπό αυτή την έννοια δεν έχει νόημα να γεμίζεις τα ράφια του ιατρείου των επειγόντων περιστατικών».

Την ίδια στιγμή ,αποδέχεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες «υπήρξε δυσκολία ανεφοδιασμού από το εμπάργκο των εταιρειών των προμηθευτών» και, όπως μας εξήγησε, «χρειάστηκε να υποβληθούν περισσότερα αιτήματα απ’ ότι συνήθως για την αποστολή αναλωσίμων υλικών». Η Διοικητής του Νοσοκομείου ολοκλήρωσε την απάντησή της με την φράση : «αυτή τη στιγμή έχουμε αφθονία υλικού».

Η «μαγική εικόνα» της αποθήκης του Ασκληπιείου Βούλας

Την ίδια στιγμή ένταση επικρατεί μεταξύ των γιατρών του Ασκληπιείου Βούλας και των στελεχών του Υπουργείου Υγείας, καθώς η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι χθες το πρωί στις εννιά, λίγο πριν να ξεκινήσει ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ η αποθήκη ήταν σχεδόν άδεια. Αποστέλλουν φωτογραφίες του χώρου που όπως υποστηρίζουν «γέμισε εκ των υστέρων με αναλώσιμα υλικά».

Η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται : «Σήμερα 26 Απριλίου 2011 γίναμε μάρτυρες βιασμού από τους ανθρώπους του υπουργείου υγείας . Αυτοί λοιπόν διαψεύδουν τα χέρια, τα μάτια , τα αυτιά , όλες τις αισθήσεις και την κοινή λογική όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο για τη "μεγάλη επάρκεια και αφθονία υλικών" που υπάρχει.
- Καταγγέλλουμε την έλλειψη υλικών που καιρό τώρα με έγγραφά μας ατομικά ή συλλογικά έχουμε αποστείλει προς τη διοίκηση και αυτή κώφευε .
- Καταγγέλλουμε αυτά που όλοι γνωρίζουν δηλαδή τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικά.
-Καταγγέλλουμε την βάναυση κακοποίηση της κοινής λογικής».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: