10.4.11

Στο ζενίθ η ανησυχία των Κυπρίων για την οικονομία...


Αυξημένα ποσοστά πολιτών που ανησυχούν για την πορεία της κυπριακής οικονομίας μέσα σε διάστημα έξι μηνών καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η RΑΙ Consultantsκατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τα... αποτελέσματα προκύπτει διπλασιασμός των ατόμων που δηλώνουν πολύ ανήσυχοι από την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην οικονομία με το 79% των συμμετεχόντων να αναφέρει ότι είναι πολύ ανήσυχο είτε αρκετά ανήσυχο, σε σχέση με το ποσοστό 73% που ίσχυε στην ίδια ερώτηση τον Οκτώβριο του 2010.
Ειδικότερα, δυσφορία για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας εκφράζουν οι πολίτες, με το 35% να δηλώνει πολύ ανήσυχο για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην οικονομία και το 44% να δηλώνει αρκετά ανήσυχο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, έξι στους δέκα ερωτηθέντες θεωρούν πολύ λανθασμένους έως μάλλον λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 61%, σε σχέση με 57% τον Οκτώβριο.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν προκύπτει ότι το 30% του συνόλου των ερωτηθέντων θεωρεί ως πολύ λανθασμένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ το 31% απάντησε πως αξιολογεί τους χειρισμούς ως μάλλον λανθασμένους. Το 26% απάντησε πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι μάλλον σωστοί, ενώ μόλις το 11% ανέφερε πως θεωρεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως πολύ σωστούς.

Σε σχέση με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων βάσει της κομματικής προτίμησής τους, ως πολύ λανθασμένους εκτιμά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το 62% των ψηφοφόρων του ΕΥΡΩΚΟ, το 48% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, το 32% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, το 31% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ και μόλις το 5% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.

Αντιθέτως, ως πολύ σωστούς αξιολογεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης το 35% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, το 7% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ και το 2% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ, αντιστοίχως.

Πλήρως διαφωνούν με το ότι οι μετανάστες βοήθησαν θετικά την κυπριακή οικονομία οι συμμετέχοντες στην έρευνα.
Ειδικότερα, το 46% των συμμετεχόντων διαφωνεί απόλυτα με το ότι οι μετανάστες βοήθησαν θετικά την οικονομία της χώρας μας, ενώ το 19% ανέφερε ότι μάλλον διαφωνεί με αυτή τη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: