11.4.11

Γ. Παπανδρέου : Εθνικής σημασίας η νέα υπηρεσία ίδρυσης επιχειρήσεων...


Στην 32η θέση από την 149η που βρίσκεται τώρα η χώρα μας με βάση το Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας υπολογίζεται ότι θα βρεθεί μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας μιας στάσης για την δημιουργία των επιχειρήσεων.

Αυτό ανέφερε ο κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, (ΓΕΜΗ), παρουσιάζοντας τη νέα... υπηρεσία στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Ο υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι «δεν κάνουμε θαύματα αλλά κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να διαμορφώσουμε φιλικό περιβάλλον στην επιχειρηματικότητα».

Κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος αναφέρθηκε ότι μειώνεται το συνολικό κόστος για τη δημιουργία μιας επιχείρησης κατά 54,2% στις Ο.Ε., κατά 54,2% στις Ε.Ε., κατά 61,7% στις Ε.Π.Ε και κατά 50,2% στις Α.Ε.

Με το νέο σύστημα απαιτείται μια ημέρα για την ίδρυση μιας εταιρείας αντί για 19, ένα σημείο επαφής αντί για οκτώ και μια διαδικασία αντί για 15.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τους επιμελητηριακούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της γενικής γραμματείας εμπορίου δήλωσε ότι «πρόκειται για έργο εθνικής σημασίας, με το οποίο σπάει το παλιό σύστημα γραφειοκρατίας και αδιαφάνειας».

Με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ διαπιστώθηκε ότι λειτουργούν σ την Ελλάδα 868.929 εταιρείες από τις οποίες ατομικές είναι περίπου 630.000, ανώνυμες 38.509, Ε.Π.Ε 40.195 και 27.323 Ε.Ε
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: