5.4.11

Τρίτη ημέρα απεργίας στα Ελληνικά Πετρέλαια...


Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η δεκαήμερη απεργία που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Χθες, το δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της εταιρείας έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι χαρακτηρισμού της κινητοποίησης ως παράνομης και καταχρηστικής.
Το πανελλήνιο σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ότι η ... εταιρεία τούς ζητάει να συμφωνήσουν στη στελέχωση των νέων μονάδων με ελλιπές και ελάχιστα εκπαιδευμένο προσωπικό, κάτι που θεωρούν απαράδεκτο για την ασφάλειά τους, καθώς επίσης, παρότι τα ΕΛΠΕ είναι κερδοφόρα και βρίσκονται εν μέσω ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 3 δισ. ευρώ, η εταιρεία προχωράει στη μείωση αποδοχών των εργαζομένων κατά 40%.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων και δεν θα φορτώνονται καύσιμα από τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στην παροχή καυσίμων στην αγορά καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό υπάρχουν αποθέματα στα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας, ενώ ο εφοδιασμός θα γίνεται κανονικά από το διυλιστήριο της Μότορ Όιλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας -σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη- και πάνω από το 60% της αγοράς, η κινητοποίηση μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις, σε περίπτωση που μεγάλο μέρος των οδηγών σπεύσουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, οπότε τα αποθέματα θα εξαντληθούν νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: