20.4.11

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης...


Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους δεδουλευμένα έξι μηνών.Μάλιστα εκτός από τα οφειλόμενα ποσά έχουν γίνει μειώσεις εκπαιδευτικού έκτακτου προσωπικού που φτάνουν το 50%, κατά το τρέχον εξάμηνο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε... συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ, καταγγέλλουν ότι υπάρχουν εργαστήρια που λειτουργούν με έναν καθηγητή ανά 80 σπουδαστές.

Επίσης ο Σύλλογος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα παραβρεθεί στις 2 Μαΐου στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου έχει καταγγείλει τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, θα προχωρήσει στο κλείσιμο του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ και θα παρέμβει στο ΙΚΑ, στις 4 Μαΐου, με αίτημα την υπογραφή συμβάσεων.

Από τις 9 - 14 Μαϊου προγραμματίζει το κλείσιμο μίας σχολής ανά ημέρα, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα, με συζητήσεις και ομιλίες. Στις 11 Μαϊου θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και στις 19 Μαϊου στην πανελλαδική απεργία των ΤΕΙ με τη συμμετοχή των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: