28.4.11

Ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης στα δίχτυα των εκβιαστών ...


Σπείρα εκβιαστών και τοκογλύφων εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Η σπείρα απαριθμούσε 22 μέλη, όλοι τους Έλληνες, ενώ ως εγκέφαλος φέρεται ένας 34χρονος, που συνελήφθη μαζί με την γυναίκα του στην Αθήνα.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι ... έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία. Όπως προέκυψε στην σπείρα συμμετείχε και ένας δικηγόρος.

Η σπείρα «δάνεισε» χρήματα σε 11 άτομα, μεταξύ τους και επιχειρηματίες, με επιτόκιο 10%. Ενδεικτικό της δράσης τους είναι το γεγονός ότι στην τριετία 2008 - 2010 «δάνεισαν» 3 εκ. ευρώ.

Επίσης, μέλη της σπείρας απήγαγαν επιχειρηματία, που δεν πλήρωσε τις οφειλές του και τον εκφόβισαν πυροβολώντας κοντά στο αυτί του.

Από το συγκεκριμένο κύκλωμα «δανείστηκε» μέχρι και ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης το ποσό των 514.000 ευρώ με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιώματων.

Παράλληλα, τα μέλη του κυκλώματος πουλούσαν προστασία σε 24 συνολικά νυχτερινά μαγαζιά, τα 20 στη Θεσσαλονίκη και τα 4 στην Αθήνα, ενώ από αυτή τους τη δράση αποκόμισαν 370.000 ευρώ μέσα σε 11 μήνες.

Η σπείρα ξέπλενε το μαύρο χρήμα, που αποκόμιζε, αγοράζοντας 14 πολυτελή αυτοκίνητα αξίας 1 εκ. ευρώ, έξι σπίτια και ένα σκάφος αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ. Εξετάζεται και η εμπλοκή στο κύκλωμα δύο αστυνομικών. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: