25.4.11

Απόπειρα αεροπειρατείας σε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη...


Ένας άνδρας αποπειράθηκε να καταλάβει αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη και να το εκτρέψει στη Λιβύη ώστε να προσγειωθεί στην Τρίπολη. Ωστόσο, ο επίδοξος αεροπειρατής εξουδετερώθηκε από το πλήρωμα της καμπίνας και επιβάτες στην διάρκεια της πτήσης και συνελήφθη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρώμη.

Στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας) ο άνδρας, που σύμφωνα με τις... πρώτες πληροφορίες κατάγεται από το Καζακστάν, πλησίασε μια αεροσυνοδό κι επιχείρησε να την ακινητοποιήσει με ένα μικρό μαχαίρι. Η πρόθεσή του ήταν να αναγκάσει τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στην Τρίπολη για άγνωστους λόγους.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi μετέδωσαν ότι ο άνδρας τελούσε σε μεγάλη σύγχυση. Μια αεροσυνοδός μεταφέρθηκε σε σταθμό παροχής των πρώτων βοηθειών στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να δεχτεί περιποιήσεις στα ελαφρά τραύματα που υπέστη στην διάρκεια του επεισοδίου με τον επιβάτη. Δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί.

Το αεροσκάφος της Alitalia προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο στις 22:05 (23:05 ώρα Ελλάδας) και ο αεροπειρατής συνελήφθη από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: