21.4.11

Για συκοφάντηση του διαφημιστικού κλάδου κατηγορεί το Alter η ΕΔΕΕ...


Την έκπληξή της για τηλεοπτικό μήνυμα που πρόβαλε ο σταθμός Alter το βράδυ της Μ. Τετάρτης εκφράζει η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος, κατηγορώντας τη διοίκηση του καναλιού για συκοφάντηση του διαφημιστικού κλάδου.

Σύμφωνα με την ... ΕΔΕΕ, το παραπάνω μήνυμα κατηγορούσε τις διαφημιστικές εταιρείες ότι ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση του σταθμού και απειλούσε με αποκαλύψεις.

«Η ΕΔΕΕ κατανοεί ότι, υπό το κράτος της κρίσης και του πανικού της κατάρρευσης, μια επιχείρηση μπορεί να χάσει έως ένα βαθμό το μέτρο των αντιδράσεών της», αναφέρει η Ενωση, τονίζοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη δήλωση «με συνοδεία απειλών, συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση για έναν ολόκληρο κλάδο, συλλήβδην, και αποτελεί ακραία κατάχρηση της δεδομένης δύναμης που έχουν τα ΜΜΕ να επηρεάζουν την κοινή γνώμη».

Κατηγορεί παράλληλα τη διοίκηση του σταθμού ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί σε οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς συναλλασσόμενες διαφημιστικές εταιρίες, έχοντας φέρει πολλές από αυτές σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση.

Η ΕΔΕΕ χαρακτηρίζει «θλιβερή» την προσπάθεια της διοίκησης και των μετόχων του Alter «να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους του σταθμού», προσπαθώντας, όπως αναφέρει, να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στις εταιρίες του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει, «οι οικονομικές διαφορές, αν υπάρχουν αυτές εν προκειμένω, λύνονται από τα αρμόδια δικαστήρια και τις αρχές του κράτους και όχι μέσω �λαϊκών δικαστηρίων�, συκοφαντικών μηνυμάτων και απειλών».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: