5.4.11

Μισθούς κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση προτείνει ο Αθήνα 9,84!...


Αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον Αθήνα 9,84, που όπως όλα δείχνουν, εκτός από τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπου στο ΔΣ, θα ασχοληθεί και με τη δραματική μείωση των μισθών των εργαζομένων με συμβάσεις.

Στο διάστημα που συζητήθηκαν τα διαδικαστικά θέματα, διαφάνηκε ότι... το κλίμα είναι εκρηκτικό. Το σύνολο των παρευρισκομένων διαπίστωσε ότι συντελείται μια μεγάλη αδικία με τη μείωση των μισθών των συμβασιούχων, σε ποσά πολύ κατώτερα από τη Συλλογική Σύμβαση, που αυτομάτως οδηγούν σε ανασφάλιστη εργασία (!) αν και πολλοί από αυτούς είχαν επί σειρά ετών ως μόνη “πηγή” ενσήμων τον Αθήνα 9,84.
Οι μειώσεις, όπως ειπώθηκε στη Συνέλευση, αποδίδονται από την πλευρά της Δημοτικής αρχής στην ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων. Ωστόσο είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να προτείνονται αμοιβές κάτω από τη συλλογική σύμβαση, τη στιγμή κατά την οποία ένα βασικό κριτήριο επιλογής των συμβασιούχων ήταν ακριβώς αυτό: Αν δηλαδή η συνέχεια των ενσήμων τους εξαρτάται από τη δουλειά τους στον σταθμό.
Απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ δείχνει να έχει εγκαταλείψει τον Αθιήνα 9,84 στην τύχη του, με αποτέλεσμα μερικοί να διερωτώνται: Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: