1.3.10

Καταγγελία για το ΤΕΙ-Χαλκίδας...

Δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω αυτή την επιστολή για να γνωστοποιήσω την τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι φοιτητές στο ΤΕΙ Χαλκίδας.
Είμαι φοιτητής στο 4ο έτος του τμήματος λογιστικής .Εδώ και αρκετό διάστημα αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους καθηγητές καθώς πολλοί από αυτούς ήταν ανιδείκευτοι στο αντικείμενο των σπουδών μας, άλλοι δεν είχαν τη παραμικρή ιδέα με την επιστήμη μας (ορισμένοι μάλιστα ανήκαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Όλα αυτά τα υπομέναμε, καθώς το πτυχίο είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός. Τώρα όμως, οι...


ίδιοι επικαλούνται επίσχεση εργασίας καθώς δεν πληρώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, με συνέπεια να διακοπούν πολλά από τα μαθήματα μας και το μέλλον για μας τους φοιτητές είναι αβέβαιο. Δεν παίρνουμε μία σαφή απάντηση στα ερωτήματα που μας βασανίζουν ( σε τι φταίμε εμείς οι φοιτητές που το μόνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε ομαλά τις σπουδές μας- ποιος θα ενδιαφερθεί επιτέλους και για μας)..Η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα και κανείς δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον μας. Η πολιτεία μιλά για αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας όταν η ίδια δεν μπορεί να διευθετήσει τα θέματά μας.

Ειδικότερα, αντιμετωπίζουμε το πρωταρχικό πρόβλημα της υπερτίμησης της μετακίνησης μας από την Αθήνα μέχρι τα Ψαχνά Ευβοίας, όπου στεγάζεται το κτίριο της σχολής, καθ’ ότι αναγκαζόμαστε ( βάσει νομοθετικής διάταξης) να πληρώνουμε πολλές φορές τα υπέρογκα ποσά (μιλάμε για φοιτητές ) για τη μετακίνησή μας στη σχολή, με ένα ειδικά προορισμένο για το ΤΕΙ λεωφορείο. Απαιτούμε την δωρεάν μετακίνηση μας στη σχολή, εφόσον κάνουμε λόγο για ΔΩΡΕΑΝ παιδεία. Δεν πρέπει να γινόμαστε έρμαια των εμπορικών ορέξεων και συναλλαγών του κάθε ιδιώτη και της κάθε πολιτείας.

Ωστόσο, κοινός παρανομαστής των προβλημάτων μας, ως φοιτητές, τίθεται το ζήτημα της επίσχεσης εργασίας των καθηγητών. Εκφράζουμε το δριμύ μας κατηγορώ στην αρμόδια πολιτεία και την άρχουσα τάξη, η οποία παραβλέπει το απαραίτητο καταστατικό της παροχής κονδυλίων και απολαβών για την διεξαγωγή των μαθημάτων. Όσο οι καθηγητές όσο και εμείς στεκόμαστε έρμαια στο πεδίο της ‘’άδικης μάχης’’ των δικαιωμάτων μας, των απαιτήσεων μας για σωστή ανθρώπινη εκπαίδευση. Η κυβέρνηση πρέπει να συμβάλλει στην εκπαιδευτική μας ακεραιότητα και όχι στη καθίζηση μας..

Ζητούμε δικαίωση, απαιτούμε την άμεση επίλυση του θέματος. Είμαστε ένα βήμα πριν απ’ το πτυχίο και κάποιοι μας το στερούν. Δεν αντέχουμε άλλο!!! Επιτέλους ας ενδιαφερθεί κάποιος και για μας, μας έχουν ξεχάσει..

Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος
stoxasmos-politikh.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: