30.3.10

Γιάνναρης – Χέλεν Μάρσαλ τίμησαν την Ελληνική Επανάσταση στη Νέα Υόρκη....

www.greeknewsonline.com
Την 189η επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας τίμησαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού για ένατη συνεχή χρονιά, η πρόεδρος του Κουίνς Χέλεν Μάρσαλ και ο πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Γιάνναρης, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια.
Στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης επιδόθηκε η επίσημη διακήρυξη για την «Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας» στην Επιτροπή της Παρέλασης, ενώ τιμήθηκαν για την προσφορά τους στα κοινά πέντε εκλεκτά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη. «Αυτή η...


τελετή μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω τα συναισθήματά μου για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και το πόσο κοντά σας νιώθω και βρίσκομαι», τόνισε η κ. Μάρσαλ, και πρόσθεσε: «Οπως γνωρίζετε το όνομά μου είναι ελληνικό, Ελένη, και όπως συνηθίζω να λέω, τα εγγόνια μου με αποκαλούν στα ελληνικά “γιαγιά” και τον σύζυγό μου “παππού”.»

Επισήμανε ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι του Κουίνς, συγχαίροντάς τους ομογενείς και ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους στην πόλη, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερή της χαρά για το γεγονός ότι ο εορτασμός φέτος γίνεται ανήμερα της εθνικής επετείου, στις 25 Μαρτίου.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Πολιτείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ολμπανυ δεν επέτρεψε στον πολιτειακό βουλευτή Μιχάλη Γιάνναρη, τον οποίο η κ. Μάρσαλ αποκάλεσε «ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος», να παραστεί στην εκδήλωση. Χαιρετισμό του ομογενή πολιτικού μετέφερε στους παρισταμένους η συνεργάτης του Ειρήνη Σταθάτου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή από τον ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη Απόστολο Κουφαλλάκη, ενώ τους εθνικούς ύμνους ερμήνευσε η μαθήτρια του Frank Sinatra High School Κέλλυ Μανωλοπούλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος Πίτερ Βαλόν Τζούνιορ προσκαλώντας τους ομογενείς να παραστούν στην εκδήλωση που διοργανώνει για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στις 26 Απριλίου στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Ο

κ. Βαλόν επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και ότι αν και αντιμετωπίζει σήμερα δύσκολες στιγμές, θα ξεπεράσει τα προβλήματά της, χάρη στην καρδιά των Ελλήνων. Υπογράμμισε επίσης τη μεγάλη συνεισφορά της Ομογένειας στην Αστόρια, τη Νέα Υόρκη και την ευρύτερη αμερικανική κοινωνία.

Στον ιερό αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία της πατρίδας απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αναφέρθηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Αγη Μπαλτά, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να τιμούμε την εθνική μας επέτειο μαζί με τους Αμερικανούς φίλους μας. Οι δύο χώρες, είπε, μοιράζονται κοινές αρχές και ιδανικά.

«Η μητέρα πατρίδα διέρχεται αρκετά δύσκολες στιγμές αυτό τον καιρό, αλλά είμαι σίγουρη, όπως και άλλοτε, καθώς το Ελληνικό Εθνος δεν είναι άγνωστο σε δυσκολίες, ότι θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά έχοντας τα χαρακτηριστικά και τα ιδανικά που είχαν και οι προγονοί μας: μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να αλλάξουμε και να πάμε προς το καλύτερο’, επισήμανε η κ. Μπαλτά.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Γενική Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κούλα Σοφιανού αναφέρθηκε στον αγώνα που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στην Κύπρο για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και εξέφρασε την ευχή ο εορτασμός της εθνικής επετείου του χρόνου να βρει την Μεγαλόνησο ελεύθερη και ενωμένη. «Και είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε τις Η.Π.Α. στο πλευρό μας, γιατί είναι στην ιστορία της χώρας σας, να υποστηρίζει αυτόν που αγωνίζεται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε.

Τη διακήρυξη παρέλαβε η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Μέμη Σταθάτου –Fulgieri, η οποία τιμήθηκε και για την προσφορά της στην ελληνοαμερικανική κοινότητα της πόλης μας. Αποδεχόμενη την τιμητική διάκριση η κ. Σταθάτου εξέφρασε υπερηφάνεια για την ελληνική της καταγωγή και κάλεσε τους νέους γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά τους τις παραδόσεις και την πλούσια κληρονομιά της πατρίδας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γιώργος Κίτσιος αποδέχθηκε την τιμητική διάκριση εκ μέρους όλων των μελών του οργανισμού, ενώ τιμήθηκαν επίσης ο επιχειρηματίας Νίκος Νεοκλέους, ο αντιπρόεδρος του Community Board 1, Γιώργος Σταματιάδης και η ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη, η οποία επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά κοντά στις ελληνικές τους ρίζες και την εκκλησία και να αγαπούν πάντα και τις δύο τους πατρίδες.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η ομογενής προσωπάρχης της κ. Μάρσαλ, Αλεξάνδρα Ρόζα, ενώ στην εκδήλωσε παρέστη και η υποψήφια για την πολιτειακή Βουλή, Αραβέλλα Σιμωτά.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του κ. Δημήτρη Δημητρίου, μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και του Queens General Assembly, ενώ μια ευχάριστη νότα αποτέλεσαν οι μικροί μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου της Κοινότητας του Τιμίου Σταυρού Whitestone με τα επετειακά τους τραγούδια και το σύντομο θεατρικό που παρουσίασαν.Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: