29.3.10

ΓΓ Εμπορίου-Καταναλωτή: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των κρεάτων...

Συγκρατημένες στα περσινά επίπεδα, με μικρές διαφοροποιήσεις, παρουσιάζονται οι τιμές στα κρέατα, ενώ πτωτική τάση καταγράφεται στις τιμές οπωροκηπευτικών και φρούτων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συναντήσεις των Γενικών Γραμματέων Εμπορίου και Καταναλωτή, Στ. Κομνηνού και Δ. Σπυράκου, με εκπροσώπους φορέων της αγοράς και αλυσίδων λιανεμπορίου, εν όψει Πάσχα διαπιστώθηκε ακόμη πως...

... είναι επαρκής η τροφοδοσία της αγοράς σε αμνοερίφια.

Ειδικότερα, οι Γενικοί Γραμματείς είχαν σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, κ. Κ. Ξυλούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού, κ. Χρ. Βασιλόπουλου, και εκπροσώπων των διοικήσεων του Συνδέσμου Εμπόρων Κρέατος Ο.Κ.Α.Α. και του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Ακολούθως, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των διοικήσεων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Carrefour Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Αφοί Βερόπουλοι Α.Β. Βασιλόπουλος και ΕΛΟΜΑΣ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, κ. Κλ. Τσιρώνη.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως φέτος τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υιοθέτησαν ιδιαίτερα αυστηρή στάση έναντι των φαινομένων «ελληνοποίησης» αμνοεριφίων εισαγωγής, με συνεχείς ελέγχους στη διακίνηση, που εκτιμάται ότι έχουν ελαχιστοποιήσει αυτές τις περιπτώσεις αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών. Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν στη διαμόρφωση δίκαιου επιπέδου τιμών πώλησης των αμνοεριφίων από τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στ. Κομνηνός χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα επίπεδα των τιμών. Πρόσθεσε πως κεντρικός στόχος των παρεμβάσεων του υπουργείου είναι η προστασία των εισοδημάτων των καταναλωτών, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.
από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: