27.3.10

Σβήνουν τα φώτα για μία ώρα το βράδυ του Σαββάτου...

Φορείς και πολίτες δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον πλανήτη στην «Ώρα της Γης»...
Το παρών, στο παγκόσμιο κάλεσμα για δράση απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη θα δώσουν ενεργά και φέτος ο Δήμος Βόλου και άλλοι φορείς της περιοχής και του Νομού Μαγνησίας γενικότερα.
Ο Δήμος Βόλου αναμένεται να πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Η Ώρα της Γης» και το Σάββατο 27 Μαρτίου από τις 8:30 το βράδυ θα σβήσει για μια ώρα τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην παραλία και στο παραλιακό πάρκο, όπως και σε άλλα κτήρια της πόλης. Στο...
πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης και στο διάστημα από ώρα 20:30 έως 21:30 καλούνται οι πολίτες να κατέβουν στην παραλία συμμετέχοντας στην παγκόσμια αυτή δράση και να απολαύσουν την αστροφεγγιά που συνδιοργανώνεται με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο σημείο που ξεκινά η οδός Κ. Καρτάλη, δίνοντας με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία στον κόσμο να παρατηρήσει ουράνια αντικείμενα που συνήθως δεν είναι ορατά, λόγω της φωτορύπανσης της πόλης και να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ του έναστρου ουρανού με αναμμένα τα φώτα της πόλης και του ουρανού με τα φώτα σβηστά.

Επίσης το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) συμμετέχει στη συλλογική πρωτοβουλία «Ώρα της Γης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να μετατραπούν σε παγκόσμια καθημερινή κινητοποίηση, τουλάχιστον για τους πολίτες των αναπτυγμένων χωρών, ώστε να συμβάλουν στη μείωση του ταχύτατου ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Ακόμη στην «Ώρα της Γης» συμμετέχουν οι Δήμου Ν. Αγχιάλου και Μουρεσίου, στους οποίους κατά το διάστημα 8:30-9:30μ.μ. θα σβήσουν τα φώτα στα Δημαρχεία, σε δημοτικά κτήρια, σε πλατείες και σε άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ καλούνται και οι δημότες να πράξουν το ίδιο.

Τέλος στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει και η Μητρόπολη Δημητριάδος, θεωρώντας ότι αποτελεί κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης μπροστά σε μια επικείμενη καταστροφή του πλανήτη.

Μάλιστα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών θα σημάνουν για μισό λεπτό στην έναρξη και στη λήξη αυτής της πρωτοβουλίας.
www.magnesianews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: