15.12.09

Ένταλμα σύλληψης Ισραηλινής υπουργού από βρετανικό δικαστήριο...

Ένταλμα σύλληψης κατά της Τζίπι Λίβνι εξέδωσε δικαστήριο του Λονδίνου...
Βρετανία και Ισραήλ βρίσκονται στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε δικαστήριο του Λονδίνου εναντίον της πρώην υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι για εγκλήματα πολέμου.
Το ένταλμα εκδόθηκε για πιθανολογούμενα εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με το ρόλο που τήρησε η Λίβνι από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών στην ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, το 2008.
Ωστόσο, σύμφωνα με...


το «BBC», το ένταλμα έπαψε να ισχύει μόλις έγινε γνωστό ότι η Λίβνι ακύρωσε την προγραμματισμένη για το τέλος της εβδομάδας επίσκεψή της στη Βρετανία, επικαλούμενη «φόρτο εργασίας».

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «πράξη κυνισμού» που βασίστηκε σε «ακραία στοιχεία» και κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εξαντληθεί η αυστηρότητα του βρετανικού νομικού συστήματος σε βάρος του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, το Φόρεϊν Όφις δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί έκδοσης εντάλματος σύλληψης και αρκέστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «εξετάζει τις επιπλοκές», που ενδέχεται να έχει η υπόθεση.

«Η Μεγάλη Βρετανία είναι αποφασισμένη να συνεισφέρει για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να αποτελεί στρατηγικό εταίρο του Ισραήλ», τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:

«Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει οι ηγέτες του Ισραήλ να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται στη Βρετανία και να έχουν συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση».
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: