30.12.09

Προχωρούν σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού...στην Μαγνησία...


Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι κάτοικοι της Σούρπης Μαγνησίας αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι περιουσίες τους από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν.
Την παραπάνω απόφαση έλαβε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Σούρπης, ενώ ο δήμαρχος κ. Κώστας Καραγκιόζογλου απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία εκθέτει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υποδομές στο Δήμο, αλλά και...
κάτοικοι που έχασαν τις περιουσίες τους.

Δόθηκαν «ψίχουλα»
«Ψίχουλα» χαρακτήρισε ο κ. Καραγκιόζογλου τις 42.000 ευρώ που δόθηκαν για τις άμεσες ανάγκες από το υπουργείο Εσωτερικών και ζητά την άμεση καταβολή τουλάχιστον 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης που πλέον κατέστη στο μεγαλύτερο τμήμα του υπέργειο και στους κατοίκους συνεχίζεται να διανέμεται εμφιαλωμένο νερό.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου, ήδη έχει εκπονηθεί προμελέτη για αντιπλημμυρικά έργα περιμετρικά των δημοτικών διαμερισμάτων Σούρπης, Αμαλιάδας και Αγίας Τριάδας, ενώ ο τελικός αποδέκτης των ομβρίων είναι η περιοχή Χαλαβρά εκτός Σούρπης.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Καραγκιόζογλου αναφέρεται αναλυτικά στις ζημιές που τις εκτιμά στο 1.500.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι οι εκτιμήσεις είναι αντικειμενικές και συνοδεύει την επιστολή με τα απαραίτητα έγγραφα και φωτογραφικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Αναφέρει επίσης ότι το μέγεθος της θεομηνίας και της καταστροφής το διαπίστωσε στην επίσκεψή του και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγιας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συντονισμός της κυβέρνησης και των συναρμοδίων Υπουργείων για να καταβληθούν έγκαιρα αποζημιώσεις και να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών.

Σημειώνει ακόμη ότι έστειλε τα ίδια έγγραφα και σε όλους τους βουλευτές, τους φορείς του Νομού και τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας άμεσα 250.000€ για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Τέλος ζητά την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για να δοθεί η επιχορήγηση.

Η Αγριά
Η Αγριά που υπέστη σημαντικές ζημιές από τις τελευταίες πλημμύρες δεν έλαβε μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ για αποζημιώσεις και χθες ο δήμαρχος κ. Θωμάς Παπαευθυμίου απέστειλε έγγραφο στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση επισυνάπτοντας και πάλι όλα τα σχετικά έγγραφα και φωτογραφικό υλικό. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι τις καταστροφές διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του και ο υφυπουργός Σπ. Βούγιας.
www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: