26.9.09

Ανεπάρκεια, αφέλεια ή παραπληροφόρηση; ...

Όταν ξεκίναγε τη δράση του ο "Επαναστατικός Αγώνας" , οι τέσσερις από τους φερόμενους ως μέλη της οργάνωσης "Πυρήνες της Φωτιάς" ήταν 13 ετών. Προφανώς δεν είχαν στρατολογηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση. Η δράση των "Πυρήνων" με τα γκαζάκια, τις κατσαρόλες και τα μπρίκια, καμία σχέση δεν έχει με τις επιθέσεις της "ΣΕΧΤΑ" και του "ΕΑ" . Παρά ταύτα, κάποιοι δημοσιογράφοι τους χρέωσαν συνάφεια και συναυτουργία κατ' αρχήν με τη "ΣΕΧΤΑ" , επειδή (σπουδαίο άλλοθι για την παραπληροφόρηση) αυτές τις πληροφορίες είχαν (από την Αντιτρομοκρατική) . Οτιδήποτε σερβίρει η υπηρεσία αυτή ή η ΕΥΠ, περνάει αμέσως στα κανάλια από έγκυρα βαποράκια με τη "μαγκιά" του αποκλειστικού. Το MEGA είχε απόψε ένα ακόμη αποκλειστικό:
Στοιχείο βόμβα (α ρε κατακαημένε Σόμπολε) που συνδέει τους "Πυρήνες" με τον "ΕΑ" . Στοιχείο που έκανε τον παρουσιαστή του δελτίου να γουρλώσει τα μάτια και με τις ειδικές γνώσεις (που δεν έχει) και το δημοσιογραφικό κύρος (που δε θα λέγαμε ότι διαθέτει) να συνθέσει το διαβόητο θεώρημα των συγκοινωνούντων δοχείων. "Ένας από τους 6 καταζητούμενους είχε δώσει στον "ΕΑ" τη ρουκέτα που...

έριξε η οργάνωση αυτή στην Αμερικάνικη πρεσβεία" . Ο Στραβελάκης είχε ακόμη τα μάτια γουρλωμένα. Ο Σόμπολος, που μόλις είχε διασωθεί απ' το κυνήγι των σκύλων, έριξε ένα σωσίβιο στη θάλασσα της αφέλειάς του. "Έτσι λέει η Αντιτρομοκρατική" .
Τώρα, γιατί το λέει η Αντιτρομοκρατική, σε ποιους το λέει και κυρίως, για ποιο σκοπό, είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί τους δημοσιογράφους, που μεταφέρουν τις πληροφορίες και φυσικά ούτε τη διεύθυνση του δελτίου, που τους παρέχει τον αέρα του καναλιού για να τις μεταδώσουν.
Και φυσικά, οι τηλεθεατές, που 'ναι εκπαιδευμένοι πια αναρωτιόνται που τελειώνει η ανεπάρκεια ή η αφέλεια και που αρχίζει η παραπληροφόρηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: