24.9.09

Ιστορίες...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ κουίζ εποχής: τι κοινό έχει ο Καραμανλής με τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν; Όχι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που γύρισε στην Αθήνα το 1974 με το προεδρικό αεροσκάφος του Ντ΄ Εστέν- ο οποίος έβαλε μετά πλάτη στην υποψηφιότητα της Ελλάδας να μπει στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα-, αλλά ο Κώστας Καραμανλής.

ΛΟΙΠΟΝ, Ο Κώστας και ο Ζισκάρ μοιάζουν στο εξής: αμφότεροι έχουν την τάση να...

...επινοούν ιστορίες για το παρελθόν τους. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προκάλεσε μπάχαλο σε Γαλλία και Βρετανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε ειδύλλιο με τη Λαίδη Νταϊάνα σε ένα μυθιστόρημα που έγραψε. Όταν το έψαξαν, βρήκαν ότι την επίμαχη περίοδο εκείνη ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον Κάρολο με τον οποίο ήταν ακόμη στα μέλια. Άρα, δεν θα μπορούσε να είχε γνωρίσει τον Ζισκάρ. Όταν Νταϊάνα και Κάρολος τά ΄σπασαν κι άρχισαν τις εκατέρωθεν απιστίες, ο Ντ΄ Εστέν δεν ήταν πλέον πρόεδρος. Άρα, η ρομαντική εμπλοκή που αφηγείται δεν ταιριάζει με τα γεγονότα.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, Ο Καραμανλής αφηγείται απίθανες φανταστικές ιστορίες για την περίοδο μεταξύ 2005 και 2009. Για φωτιές που έσβησε η Πυροσβεστική, σκάνδαλα που εστάλησαν στη Δικαιοσύνη, για τα stages, για την Ανθούσα και για ένα σωρό άλλα θέματα. Η διαφορά με τον Ζισκάρ είναι ότι ο Κώστας δεν είναι ένας πρώην σε προχωρημένη ηλικία που κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν μπερδεύει την αλήθεια με τις επιθυμίες του. Είναι ένας νωπός ακόμη Πρωθυπουργός, ο οποίος- έστω για τα μάτια- διεκδικεί την επανεκλογή του στο αξίωμα. Ακόμη χειρότερα: οι Γάλλοι πρόεδροι είναι γνωστοί για την αδυναμία τους στις ωραίες κυρίες, εξ ου και το Μέγαρο των Ηλυσίων έχει πολλές πόρτες, μεγάλες αλλά και μικρές που περνούν από τον κήπο. Άρα, πάντα υπάρχουν παραλειπόμενα. Αλλά την τελευταία πενταετία οι Έλληνες πολίτες την έχουν ζήσει στο πετσί τους. Ζωγραφίζοντάς την με φανταστικά χρώματα, ο Κώστας τους προκαλεί.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Ο Ζισκάρ παραδέχθηκε δημοσίως ότι τα περί φλερτ με την Νταϊάνα ήταν επινοημένα. Αντιθέτως, για να ακούσουμε τι θα πει ο Κώστας θα πρέπει να περιμένουμε ώς το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου. Δηλαδή, δέκα μέρες.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: