4.9.09

Πυρηνικά...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΟ ΛΕΕΙ και η Ιστορία. Όποιος ρίχνει μια πυρηνική βόμβα, ρίχνει και δεύτερη. Μετά σταματάει.
ΜΕΤΑ ΤΗ Χιροσίμα ήρθε το Ναγκασάκι. Μετά το διάγγελμα στο Μέγαρο Μαξίμου έρχεται η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Παραζαλισμένοι από την προκήρυξη εκλογώνπου κανείς στη Ν.Δ. δεν θέλει- οι γαλάζιοι περιμένουν τώρα την επόμενη βόμβα του Καραμανλή. Οι υποψιασμένοι λένε ότι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε προγραφές. Δηλαδή ότι ο Κώστας θα βγάλει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. μια σειρά από ...
πρόσωπα- κάποιοι μιλούν ακόμη και για ντουζίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Λιάπης παραιτήθηκε για να κάνει ο ίδιος την κίνηση. Όπως είχε γίνει τον Ιούνιο με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο που είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ τους, υποτίθεται, προγραμμένους αντιδρά ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Άλλοι προσπαθούν να πάρουν το Μαξίμου, αλλά δεν πιάνουν γραμμή. Άλλοι τρώνε τα νύχια τους από αγωνία. Άλλοι άρχισαν προεκλογικό αγώνα σαν να μην τρέχει τίποτε. Άλλοι κάνουν παλικαρίσιες δηλώσεις ότι θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιοι. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ κατηγορία είναι ο Πέτρος Δούκας που εκλέγεται στο Υπόλοιπο Αττικής. Όπως συμβαίνει με τους έχοντες προϋπηρεσία στα χρηματοοικονομικά- κλάδο με πολύ στρες και μεγάλες ανατροπές- ο Πετράν είναι κουλ. Βοηθάει και ότι είναι γαμπρός του Μιλτιάδη Έβερτ. Σε ό,τι αφορά το Βατοπέδιο, ο Δούκας έσκιζε πάντοτε τα ρούχα του πως δεν είχε καμία σχέση. Ούτως ή άλλως είναι άνετος και χωρίς κοστούμι. Οι επιδόσεις του στο μπιτς βόλεϊ - σπορ που παίζεται με μαγιό στην άμμο- είναι θρύλος στη Μύκονο. ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ γιορτή λοιπόν; Εξαρτάται. Παράγων της Ν.Δ. επισημαίνει ότι «ο Καραμανλής του 2009 δεν είναι ο Καραμανλής του 2007». Εννοεί ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι πια εξίσου ισχυρός. Και ότι μετά την προκήρυξη εκλογών είναι ακόμη λιγότερο ισχυρός. Άρα δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς αντιδράσεις. Τι θα γίνει αν κάποιος από αυτούς που θα κοπούν δώσει μετά καμιά συνέντευξη και σύρει τα εξ αμάξης στο περιβάλλον Καραμανλή; Κατά σατανική σύμπτωση, το γραφείο προέδρου είχε έμμεση ή άμεση ανάμειξη σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες μπορεί να κοπούν βουλευτές από τα ψηφοδέλτια.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ πρόβλημα με τα πυρηνικά. Η χρήση τους μπορεί να επιφέρει γενικευμένο όλεθρο.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: