14.3.09

Στον όμιλο MIG και η επίγεια εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής...

Ακαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διήρκησαν έως αργά χθες το βράδυ, μεταξύ του Ομίλου MIG και της Swissport με αποτέλεσμα να περνά στον Α. Βγενόπουλο και η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής.
Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του εξουσιοδοτημένου υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, «οι συνεννοήσεις μεταξύ των Συμβούλων του Δημόσιου και της MIG προχωρούν άμεσα για τη συμφωνία πώλησης και των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου της επίγειας εξυπηρέτησης».
Υπενθυμίζεται ότι, ο...

όμιλος MIG είχε δεσμευτεί, ότι στη περίπτωση που δεν επέλθει εμπορική συμφωνία με την Swissport, να εξαγοράσει και τα στοιχεία της επίγειας εξυπηρέτησης στην τιμή που έχει προσδιοριστεί από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, δηλαδή 44,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, για τον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης τα στοιχεία που τίθενται προς πώληση είναι:

* Τα δικαιώματα χρήσης του εμπορευματικού σταθμού της Ο.Α., και οι εγκαταστάσεις για τη συντήρηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως τη λήξη της σύμβασης του αεροδρομίου που είναι το 2026.

* Τα δικαιώματα της Ο.Α. για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης προς τρίτους (πίστα, φορτίο, ταχυδρομείο) στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου. Πρόκειται για τα αεροδρόμια στα οποία η παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης έχει ήδη απελευθερωθεί και η Swissport έχει δραστηριότητα εκεί.

Επισημαίνεται ότι, τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του κλάδου της επίγειας εξυπηρέτησης, τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο πώλησης στη φάση αυτή, έχουν αποτιμηθεί από τον ανεξάρτητο εκτιμητή στα 25,07 εκατ. ευρώ.
Πηγή Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: