31.3.09

Η νεοσύστατη αστυνομική ομάδα ΔΕΛΤΑ άρχισε τις...καφεδιές...

Καφενείον η «ωραία ΕΛ.ΑΣ»
Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου άφησαν τα παπάκια τους οι άνδρες της «ομάδας ΔΕΛΤΑ» και... ήσυχα ήσυχα πήγαν να απολαύσουν τον καφέ τους στη Βαλαωρίτου. Οι κουκουλοφόροι μπορούν να περιμένουν...
Η ομάδα με τον βαρύγδουπο τίτλο «Δύναμη Ελέγχων και Ταχείας Αντίδρασης» πιάστηκε από την πρώτη στιγμή στον ύπνο, καθώς έπινε... βραδέως τον φραπέ της στη Βαλαωρίτου ενώ είχε παρκάρει τα μηχανάκια στη Βουκουρεστίου.Την ώρα που...

περίπου δέκα αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ ήταν παραδομένοι στην απόλαυση του καφέ, η Δημοτική Αστυνομία τους έκοβε κλήσεις λίγα μέτρα πιο πέρα για παράνομο παρκάρισμα μοτοσικλετών σε πεζόδρομο. Η δύναμη της «ταχείας αντίδρασης» δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν, γιατί δεν είχε οπτική επαφή με τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, τις οποίες είχε αφήσει στο έλεός τους, αφού δεν είχε μείνει κανένας πίσω για να τις φυλάει.
Καφενείον η «ωραία ΕΛ.ΑΣ»

Τη σκηνή που ακολούθησε, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρήκαν στις μοτοσικλέτες τους τα ροζ χαρτάκια με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, θα ζήλευαν ο Τσιφόρος, ο Σακελλάριος και οι άλλοι κλασικοί σεναριογράφοι κωμωδιών του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι αστυνομικοί της νεοσύστατης ομάδας έγιναν έξαλλοι και έψαξαν να βρουν του θρασείς δημοτικούς συναδέλφους τους, που τα έβαλαν με το φόβητρο των κουκουλοφόρων. Πού να φανταστούν οι δημοτικοί αστυνομικοί ότι αυτοί που είχαν παρκάρει για αρκετή ώρα τις μοτοσικλέτες πάνω στον πεζόδρομο και έπιναν τον καφέ τους αμέριμνοι ήταν αστυνομικοί της επίλεκτης ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Οταν συναντήθηκαν οι μεν με τους δε διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε μοιράσει τις κλήσεις ύστερα από διαμαρτυρίες καταστηματαρχών. Δεν τους έφτανε η οικονομική κρίση, είχαν και τις μοτοσικλέτες μπροστά στη βιτρίνα και δεν μπορούσαν να σταυρώσουν πελάτη... Τελικά το θέμα των κλήσεων διευθετήθηκε. Η υπόθεση όμως άφησε πίσω της ερωτηματικά.

Τι είδους εκπαίδευση έχουν αυτές οι ομάδες, όταν παρκάρουν τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες τους και πάνε όλοι μαζί για καφέ;

Μήπως τελικά δημιουργήθηκαν μόνο για τα μάτια του κόσμου, ύστερα από τα γεγονότα στο Κολωνάκι, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας;

ΠΑΡΑΠΟΝΑ
Ομάδα άμεσης δράσης στο... σβήσιμο κλήσεων

Εξαλλοι με τους συναδέλφους τους της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μετά το μπαράζ κλήσεων που δέχτηκαν από τους πρώτους για παράνομο παρκάρισμα.

«Εκοψαν κλήσεις σ' εμάς και τον Νιγηριανό παράνομο μικροπωλητή που είχε απλώσει την πραμάτεια του λίγα μέτρα πιο πάνω, τον άφησαν ανενόχλητο!», μας είπε ένας από τους αστυνομικούς της εν λόγω ομάδας.

Οι αστυνομικοί εξέφραζαν επίσης παράπονα για τους καταστηματάρχες, διότι, όπως έλεγαν, ενώ βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν τις περιουσίες τους από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων, αυτοί διαμαρτύρονταν «ότι παρεμποδίζουν τους πελάτες τους».

«Δεν φταίμε εμείς εάν κάποιοι δεν έχουν δουλειά αυτή την εποχή. Τα δίκυκλα ήταν στο κέντρο του πεζοδρομίου και δεν εμπόδιζαν τους πελάτες να περνάνε δίπλα από τις βιτρίνες...», ανέφερε ένας από τους αστυνομικούς.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο που έγινε με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όταν οι τελευταίοι βρήκαν τις κλήσεις στις μοτοσικλέτες τους.

Σε ερώτηση για το πώς συνέβη το περιστατικό, ανέφεραν (ενώ αποχωρούσαν από τη Βουκουρεστίου) ότι απλώς περνούσαν από το σημείο κάνοντας «τακτική περιπολία».

Μετά το περιστατικό, οι αστυνομικοί της ομάδας «Δ» συνέχισαν την υπηρεσία τους στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου λίγη ώρα πριν είχαν πάρει κλήσεις για... παράνομη στάθμευση.

Απ ό,τι φάνηκε, το πάθημα τους έγινε μάθημα.

Αυτή τη φορά κάποιοι έμειναν δίπλα στα δίκυκλα για να τα φρουρούν από νέες... «επιθέσεις» των δημοτικών αστυνομικών και οι υπόλοιποι έκαναν περιπολίες στους γύρω δρόμους. Οσοι καταστηματάρχες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών της νέας ομάδας, μίλησαν με θετικά λόγια για αυτή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟ: Γ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ



Ημουν και εγώ εκεί
Ολα μυστικά και διακριτικά

Η ώρα ήταν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Μια παρέα 8-10 νεαρών έπινε ήσυχα τον καφέ της στο Brazilian, αν και από απόσταση καταλάβαινες ότι δεν ταίριαζαν στη συνήθη πελατεία του πεζόδρομου.

Μπουφάν στενό, αθλητικά παπούτσια, τσαντάκι-μπανάνα στη μέση, γυαλί μαύρο και τζόκεϊ ή σκουφάκι.

Γειτονικός καταστηματάρχης μάς κάνει από μακριά τις... συστάσεις, που μάλλον ήταν αχρείαστες.

«Είναι οι ειδικές δυνάμεις Δ»...

Λογικό να σκεφτείς ότι όπως κάθε πολίτης έχουν δικαίωμα για ένα διάλειμμα, για ένα καφέ προτού πιάσουν βάρδια.

Εξάλλου είναι οι νέες δυνάμεις, το «μυστικό όπλο» που εποχούμενο θα πατάξει τους κουκουλοφορους και ως «μυστικοί» έχουν χρέος να αναμειγνύονται με τους κοινούς θνητούς...

Στις 12 και κάτι σηκώθηκαν πλήρωσαν και έφυγαν προς τη Βουκουρεστίου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλων όσων απολάμβαναν τον καφέ τους και ανησύχησαν με την ξαφνική κινητοποίηση των «μυστικών δυνάμεων».

Εκεί μια έκπληξη τους περίμενε, καθώς απεδείχθη ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε πράξει στο ακέραιο το καθήκον της.

Είχε φορτώσει με κλήσεις για παράνομη στάθμευση, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στην άνοδο από την Πανεπιστημίου, τα μηχανάκια της «Ειδικής Δύναμης».

Η «Ειδική Δύναμη» ήταν τόσο διακριτική και μυστική, που ως και οι Αφρικανοί που συνήθως γεμίζουν με την πραμάτεια τους τον πεζόδρομο είχαν εξαφανισθεί...

Εκεί μπροστά στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες άρχισαν οι τηλεφωνικές αρχικά (και κατόπιν διά ζώσης) διαπραγματεύσεις:

«Μα είμαστε συνάδελφοι της ειδικής δύναμης», «τα μηχανάκια είναι για υπηρεσία», «δεν παρκάραμε εδώ για διασκέδαση αλλα είμαστε σε υπηρεσία...». Οι κωμικοτραγικές αυτές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας συνεχίσθηκαν για αρκετή ώρα, παρουσία πολυπληθούς κοινού που εξασφάλιζε το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, μέχρις ότου προφανώς πεισθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί (και οι ανώτεροι τους που έφθασαν με όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας) ότι πράγματι είχαν να κάνουν με αστυνομικούς ευρισκόμενους σε... μυστική αποστολή.

Την επόμενη φορά ας αφήνουν φρουρό στα παπιά προτού τους πάρουν χαμπάρι οι κουκουλοφοροι και τους ξεφουσκώσουν τα λάστιχα ή τους κάνουν άλλο χουνέρι...

Τουλάχιστον έτσι θα γλιτώνουν τις κλήσεις...
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: