11.3.09

Νεκρός ο δράστης του μακελειού στο σχολείο του Βίνεντεν της Γερμανίας...




Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου του...
Νεκρός είναι σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο 17χρονος δράστης του μακελειού στο σχολείο του Βίνεντεν της Γερμανίας, που προκάλεσε το θάνατο 16 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητών.
Συγκεχυμένες ωστόσο παραμένουν οι πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο ύποπτος αυτοκτόνησε, ενώ αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.
«Συγκλονισμένη» για το περιστατικό... .

δηλώνει η γερμανική κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, ενώ αργότερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα κάνει δηλώσεις.

Παλαιότερα περιστατικά

Ανάλογα περιστατικά έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Το 2006 ένας άνδρας με μάσκα που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κράδαινε όπλα άνοιξε πυρ σε σχολείο της πόλης Εμσντέτεν της δυτικής Γερμανίας προκαλώντας τον τραυματισμό 11 ανθρώπων και στο τέλος αυτοκτόνησε.

Τον Απρίλιο του 2002, λύκειο της ανατολικής πόλης Ερφουρτ αιματοκυλίστηκε από ένοπλο που αυτοκτόνησε αφού είχε πρώτα πυροβολήσει θανάσιμα 17 ανθρώπους.

Ανάλογο επεισόδιο πραγματοποιήθηκε χθες στη Νότια Αλαμπάμα των ΗΠΑ όπου τουλάχιστον δέκα άνθρωποι –μεταξύ των οποίων ο ένοπλος δράστης και η μητέρα του- έχασαν τη ζωή τους μετά από ανοιχτό πυρ και ανθρωποκυνηγητό.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: