13.3.09

Ανήμποροι ...


ΜΕ τραγικό τρόπο ήρθαν για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα οι μεγάλες αδυναμίες της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

ΣΤΟΝ Βύρωνα χθες χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, γιατί ένας αστυνομικός δεν τήρησε τους στοιχειώδεις κανόνες αντιμετώπισης των κακοποιών που λήστεψαν το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν η άτυχη γυναίκα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ περιστατικά έχουν...

καταγραφεί αρκετά το τελευταίο διάστημα. Με πιο χαρακτηριστικά τον φόνο δεκαπεντάχρονου μαθητή στα Εξάρχεια από αστυνομικό, όπως και- πριν από λίγες ημέρες- του αστυνομικού που προσπάθησε να καταδιώξει ληστές.

ΚΑΙ επιβεβαιώνουν το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης των αστυνομικών και επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σώματος.

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει χάσει τον έλεγχο. Η εγκληματικότητα αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς. Και μάλιστα στις πιο σκληρές μορφές της.

ΕΝΟΠΛΕΣ ληστείες, φόνοι, απαγωγές, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας, κάψιμο νυκτερινών κέντρων, διαρρήξεις και κλοπές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

ΚΑΙ βέβαια έχουμε νέα, ιδιαίτερα επικίνδυνη επανεμφάνιση της τρομοκρατίας. ΤΗΝ ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί αμήχανη, αδυνατώντας να προστατεύσει τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών, ανίκανη να εξιχνιάσει τις περισσότερες υποθέσεις και ανήμπορη να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό της από ανίκανους ή επίορκους αστυνομικούς.

ΟΛΑ αυτά εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και απειλούν την κοινωνική συνοχή, καθώς δημιουργούν φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας, ακόμη και αυτοδικίας.

Η ευθύνη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας για την απαξίωση αυτή του Σώματος είναι μεγάλη. Κυρίως επειδή δεν συνέχισαν την προσπάθεια που είχε γίνει με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε φέρει θετικά αποτελέσματα.

ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ τον κομματισμό, εξοστράκισαν την αξιοκρατία, διέκοψαν τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και ματαίωσαν μέτρα όπως ο αστυνομικός της γειτονιάς.

ΛΑΘΗ που πληρώνει σήμερα το Σώμααλλά κυρίως η κοινωνία.
ΡΙΠΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: