12.3.09

Παρέμβαση για την Ακρόπολη...

Στο θέμα του αποκλεισμού της Ακρόπολης από συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού παρενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το Σωματείο «Οι Φίλοι της Ακρόπολης».

«Θα ήθελα να πω ότι κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν. Αλλά για μένα είναι ακατανόητο ότι...

αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, και η υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, κάλεσε τους συμβασιούχους να ανοίξουν τον αρχαιολογικό χώρο.

Είχε προηγηθεί απόφαση των συμβασιούχων να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους και την Πέμπτη, με νέο αποκλεισμό του Ιερού Βράχου.

Το πρωί της Τετάρτης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συμβασιούχων δεν έγιναν δεκτοί από την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ως προϋπόθεση διαλόγου έχει τεθεί ο τερματισμός του αποκλεισμού της Ακρόπολης.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και του υπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο θέμα αυτό ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, που επιλύει νομικά και οικονομικά το πρόβλημα των συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η υλοποίηση των πρωτοβουλιών αυτών από πλευράς πολιτικής ηγεσίας οδηγεί στη λύση του προβλήματος και δεν συντρέχει πλέον λόγος παρεμπόδισης της λειτουργίας της Ακρόπολης.

Ωστόσο, οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να αντιδρούν. Από το υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μια πολύ μικρή μειοψηφία συμβασιούχων, έκανε ότι δεν άκουσε την υπουργική δέσμευση για άμεση νομοθετική ρύθμιση και αγνόησε το τεράστιο εθνικό κόστος της κατάληψης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Είναι προφανές ότι αυτοί οι λίγοι εργαζόμενοι:

1. Δεν επιθυμούν λύση στο πρόβλημά τους, παγιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους συναδέλφους τους.

2. Δεν υπηρετούν τον πολιτισμό, αλλά ακραίες κομματικές σκοπιμότητες.

3. Δεν σέβονται τη ρητή δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού, επικαλούμενοι νέες προσχηματικές δικαιολογίες».

«Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα των συγκεκριμένων συμβασιούχων επιλύεται άμεσα, με τροπολογία που κατατίθεται τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την Τετάρτη το μνημείο παρέμεινε αποκλεισμένο έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: