30.8.21

Πλήθος παραπόνων...


Τον έντονο ανταγωνισμό ανάμεσα στους σταθμούς ελεύθερης τηλεόρασης, τις συνδρομητικές πλατφόρμες και τις Over The Top υπηρεσίες καταγράφουν οι αδειούχες τηλεοπτικές εταιρείες εθνικής εμβέλειας με επιστολές τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), με... αφορμή την απόκτηση της εταιρείας Green Pixel από κοινού από Alpha και Star.

Στην απόφαση της ΕΑ υπάρχουν παραπομπές στις επιστολές των σταθμών, χωρίς να αναγράφεται ο αποστολέας. 

Σε μία από αυτές σημειώνεται πως «οι βασικότεροι ανταγωνιστές της εταιρείας μας είναι οι λοιποί πέντε αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας που λειτουργούν κυρίως στην Αττική».

Υπογραμμίζεται δε πως «οι συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Forthnet είναι επίσης ανταγωνιστές, δεδομένου ότι περιλαμβάνονται στις τηλεοπτικές μετρήσεις και λαμβάνουν ανάλογο μέρος της διαφημιστικής πίτας.

Θεωρούνται ανταγωνιστικές και οι Over The Top υπηρεσίες, όπως η Cosmote OTT, η Vodafone TV OTT, το YouTube, το Netflix και σε αρκετά μικρότερο ποσοστό οι Amazon Prime, η Apple TV, το Cinobo και η Wind Vision»...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: