30.8.21

Ωρα πολιτικής και επικοινωνιακής αντεπίθεσης...


Στο μέτωπο της πανδημίας τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα καλπάζει χτυπώντας και νέους ανθρώπους, με τις διασωληνώσεις και τους θανάτους κατά κανόνα ανεμβολίαστων να αυξάνονται καθημερινά. Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να απέχει πολύ από τον διακηρυγμένο στόχο για τείχος ανοσίας στο... τέλος του καλοκαιριού, η κυβέρνηση μέσα από τη λογική των απειλών, των απαγορεύσεων και της τιμωρίας διαρρηγνύει μέρα με τη μέρα κάθε ψήγμα εμπιστοσύνης που έχει απομείνει.

"Αφού δεν μπορεί να πείσει η κυβέρνηση τους πολίτες, θα το κάνουμε εμείς" τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να μοίρασε εκατομμύρια σε κανάλια, σάιτ και εφημερίδες, δεν οργάνωσε όμως ποτέ μια επιχείρηση ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη του εμβολιασμού, κεντρικά σχεδιασμένη και με κεντρική στρατηγική.

Έτσι, όπως αποφάσισε το πολιτικό κέντρο του κόμματος σε μια συνεδρίαση υπό τον Αλ. Τσίπρα και τους Ξανθό - Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. θα πραγματοποιήσει τη δική του καμπάνια ενημέρωσης.

Με επιστημονική τεκμηρίωση, προσωπικότητες και με κυρίαρχη λογική αυτή της αλληλεγγύης, η καμπάνια φιλοδοξεί να συμβάλει στην επιχείρηση πειθούς για την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Επέκταση της υποχρεωτικότητας και εκδικητικά μέτρα δεν μπορεί να είναι απάντηση στην αποτυχία της κυβέρνησης στον εμβολιασμό, σημειώνουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου.

Κεντρικοί άξονες της καμπάνιας θα είναι επίσης τα στοχευμένα μέτρα σε εργασιακούς χώρους, μέσα μεταφοράς, σχολεία, πανεπιστήμια και φυσικά η αναγκαία ενίσχυση του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχει ήδη κατατεθεί αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων για το υγειονομικά ασφαλές «άνοιγμα» σχολείων και πανεπιστημίων.

Στην Παιδεία έσκασε η βραδυφλεγής βόμβα που ενεργοποίησε η Νίκη Κεραμέως. Την ώρα που ο πρωθυπουργός πετάει με τη θεσμική του ιδιότητα -ένεκα απαγόρευσης εισόδου λόγω Covid- στη Νέα Υόρκη προκειμένου να "εγκαταστήσει" την κόρη του στο Yale -81.500 δολάρια δίδακτρα-, σχεδόν 18.000 υποψήφιοι, οι διπλάσιοι από πέρυσι, έμειναν εκτός ΑΕΙ εξαιτίας της βάσης εισαγωγής. Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας χωρίς φυσική παρουσία των μαθητών στις τάξεις.

Με λίγα λόγια, χιλιάδες παιδιά πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια. Ενώ δεκάδες τμήματα στην περιφέρεια οδηγούνται σε κλείσιμο καθώς είχαν από κανέναν έως ελάχιστους εισακτέους.

Για εκ προμελέτης έγκλημα και για σφαγή μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. υψώνοντας τους τόνους. "Είναι σαφές ότι, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί, κάποιος πρέπει να μεριμνήσει και για την 'εγκατάσταση' των Ελλήνων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια με τρόπο που να αρμόζει στις επιδόσεις τους, στον κόπο και στις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη, που είναι ισοδύναμη με το αύριο της χώρας μας" σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

"Σύντομα η κυρία Κεραμέως δεν θα είναι 'εγκλωβισμένη' σε κυβερνητική θέση.  Έως τότε όμως οφείλει να μην προσβάλλει την ελληνική κοινωνία" τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον απόηχο της νέας προκλητικής και αλαζονικής δήλωσης Κεραμέως: "Με την ελάχιστη βάση εισαγωγής οι νέοι δεν εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια".

Ο Σεπτέμβριος ωστόσο είναι και μήνας ΔΕΘ, με την οικονομική διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, την αποκατάσταση των πυρκαγιών και τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης στο επίκεντρο. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ξεδιπλωθούν δύο αντιπαραθετικά σχέδια από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, εγκαινιάζοντας έναν θερμό, κοινωνικά και πολιτικά, χειμώνα...

Στέλιος Ραπανάκης 

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: