1.2.21

«Τρίτο κύμα στην Αττική, πάνω 1.300 τα ημερήσια κρούσματα»...


Στην επιδημιολογική κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης. 

Μιλώντας στην... εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο καθηγητής τόνισε πως τα ημερήσια κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από όσα καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ, υπολογίζοντάς τα σε περισσότερα από 1.300 ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, το τρίτο κύμα στην Αττική κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη ξεκινήσει. 

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως σύμφωνα με το προγνωστικό του μοντέλο το τρίτο κύμα στην Αττική θα έφτανε μετά τις 15 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να «χτυπά» ήδη τη συγκεκριμένη περιφέρεια ενώ σημείωσε πως οι πληροφορίες που έχει είναι πως αυξάνονται οι νοσηλείες ασθενών με Covid. 

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης σχολίασε και το ζήτημα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, που εντοπίστηκε σε διάκονο στη Θεσσαλονίκη και έχει σημάνει συναγερμό στην περιοχή, τονίζοντας πως η Εκκλησία θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι ιερείς έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. 

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία με τη σειρά της συμφώνησε πως τα κρούσματα του κορονοϊού είναι όντως περισσότερα από όσα καταγράφονται καθημερινά, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να διενεργούνται πιο πολλά τεστ. Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε στη λειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, σημειώνοντας πως καλώς άνοιξαν και πως καλώς πάρθηκε η απόφαση να επαναλειτουργήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, εφόσον τα δεδομένα αυτή τη στιγμή το επιτρέπουν. 

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα που καταγράφονται ήδη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως ήταν αναμενόμενο και πως είναι ελεγχόμενο. Τέλος, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως ο Φεβρουάριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας και πως αυτές τις ημέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: