27.2.21

Σκάνδαλο και στη Βρετανία...



Δεκαεπτά αθλήτριες μηνύουν τη Γυμναστική Ομοσπονδία για κακοποίηση...

Οι περιπτώσεις κακοποίησης στον αθλητισμό δυστυχώς αυξάνονται και πληθαίνουν παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την ομαδική μήνυση 17 πρώην αθλητριών κατά της Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, στην... εν λόγω αγωγή, οι καταγγέλουσες ανέφεραν πως υπήρξαν θύματα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης από προπονητές, ακόμη και κατά την περίοδο που ήταν ανήλικες.

Οι περιγραφές των αθλητριών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικές, καθώς κάνουν λόγο για σκληρά βασανιστήρια όπως μπουνιές, σφαλιάρες, κλωτσιές, τραβήγματα αυτιών, όπως και για επιβολή αυστηρού διατροφικού ελέγχου, προωθώντας έτσι την «κουλτούρα του bodyshaming».

Μάλιστα, ορισμένες από τις πρωταθλήτριες εξομολογήθηκαν πως ότι είχαν φτάσει στο σημείο να φέρνουν κρυφά φαγητό στο δωμάτιό τους καθώς λιμοκτονούσαν από τις δίαιτες 1.000-1.200 θερμίδων ημερησίως, τις μισές από όσες προτείνει ο ΠΟΥ για παιδιά στην εφηβική ηλικία.

Μεταξύ των γυναικών που ύψωσαν τη φωνή του βρίσκονται και τρεις αθήτριες της εθνικής ομάδας, όπως η Τζένιφερ Πίντσες, μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: