17.9.20

LIVE η πορεία του "Iανού"...

Αισθητή είναι τις τελευταίες ώρες η παρουσία της κακοκαιρίας «Ιανός» σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Τα νησιά του Ιονίου είναι αυτά που βρίσκονται στο επίκεντρο, με ισχυρούς ανέμους και βροχές να πλήττουν Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη...


Την πορεία του Ιανού προς την Ελλάδα, κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr επεξεργάστηκε και οπτικοπόιησε τα δεδομένα του δορυφόρου και ετοίμασε το βίντεο που ακολουθεί και παρουσιάζει την κίνηση του συστήματος προς την χώρα μας έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι κορυφές των νεφών, οι οποίες υπολογίζεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 13 χιλιόμετρα. Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το Ιόνιο «χτυπά» ο Ιανός

Στις ακτές της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έφτασε νωρίτερα, ενισχυμένη με χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane), η κακοκαιρία «Ιανός».

Στη Ζάκυνθο το σκηνικό θυμίζει βαρύ χειμώνα, καθώς από το πρωί, στο νησί, πνέουν ισχυροί άνεμοι και βρέχει σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πρώτα προβλήματα.

Ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Ζακύνθου, ο δρόμος του Λαγανά, θυμίζει έρημη πόλη. Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην κινδυνεύσουν και να μην υποστούν ζημιές στις περιουσίες τους.

Κέρκυρα

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του protothema.gr η κεντρική παραλία έχει αδειάσει. Έχουν μαζευτεί όλες οι ξαπλώστρες και τα τραπέζια. Τα κύματα ήδη ξεπερνούν το εναμιση μετρο.

 Τράφοι έχουν υπερχειλίσει, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνοι για τους οδηγούς
 
«Φοβόμαστε για τα χειρότερα. Πρέπει να προστατευτούμε έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε στο protothema.gr καταστηματάρχης στην περιοχή.

«Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έως τώρα για να πάνε όλα καλά. Οι πολίτες έχουν ενημερωθεί», δήλωσε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Στασινόπουλος.











Ζωντανή εικόνα απο το Αργοστόλι Κεφαλονιάς

   

 Βίντεο από την παραλία του Λαγανά στη Ζάκυνθο

 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: