17.9.20

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Τραμπ...


 Για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της κατά το πρωτάθλημα τένις US Open του 1997, κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το πρώην μοντέλο Amy Dorris. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Τραμπ έβαλε την γλώσσα του μέχρι τον φάρυγγα του μοντέλου, πιάνοντάς την σε όλο το σώμα, με ...τρόπο τέτοιο, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει.

 "Έβαλε την γλώσσα του στο στόμα μου κι εγώ τον έσπρωχνα. Και τότε η λαβή του έγινε πιο σφιχτή και με έπιανε στον πισινό, το στήθος, παντού. Δεν ξέρω πως το αποκαλείς όταν χώνεις την γλώσσα σου στο στόμα κάποιου αλλά την έσπρωξα με τα δόντια μου. Και νομίζω ότι τον πόνεσα". 

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται, μέσω των δικηγόρων του, κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ντόρις.




 Σύμφωνα με τον Guardian, η Ντόρις, που ζει στη Φλόριντα παρείχε μάλιστα και αποδείξεις για την μαρτυρία της, από τις συναντήσεις με τον 51χρονο τότε, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η ιστορία της επιβεβαιώνεται από πολλούς ανθρώπους στους οποίους είχε εκμυστηρευθεί το περιστατικό.

 Σύμφωνα με την 48χρονη πλέον Ντόρις, μητέρα δύο παιδιών, είχε σκεφτεί να μιλήσει δημόσια για το περιστατικό το 2016, πριν την εκλογή του Τραμπ, όμως, όπως λέει, προτίμησε να μην το κάνει καθώς ανησυχούσε για την οικογένειά της. "
Πλέον τα κορίτσια μου θα γίνουν 13 και θέλω να ξέρουν ότι δεν αφήνεις κανέναν να σου κάνει κάτι που δεν θέλεις. Θέλω να είμαι πρότυπο. Θέλω να ξέρουν ότι δεν σιώπησα και ότι ύψωσα το ανάστημά μου απέναντι σε κάποιον που έκανε κάτι απαράδεκτο". 
 Σύμφωνα με την ίδια, γνώρισε τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο του 19978, όταν ο τότε φίλος της, ο εκδότης Τζέισον Μπιν την πήγε στο γραφείο του μεγιστάνα ακινήτων στον Πύργο Τραμπ.

 "Φαινόταν από την αρχή ως ο τύπος που θεωρεί ότι δικαιούται να κάνει ότι θέλει, παρ ότι ήμουν με τον φίλο μου". Φωτογραφίες παρουσιάζουν τους τρεις τους να παρακολουθούν από την VIP σουίτα του Ντόναλντ Τραμπ το τουρνουά. Εκεί ήταν που, όπως λέει, δέχτηκε και την επίθεση από τον μετέπειτα πλανητάρχη. "Είχα πάει στο μπάνιο γιατί είχα πρόβλημα με τους φακούς επαφής μου. Όταν βγήκα, ήταν εκεί και περίμενε. Αρχικά νόμιζα ότι περίμενε να πάει στο μπάνιο, αλλά δεν ήταν έτσι". Σύμφωνα με την Doris, ο Τραμπ κόλλησε πάνω της μετά από μικρό διάλογο και την ίδια να του λέει "όχι, φύγε", γελώντας νευρικά. Αναφέρει πως του είπε "όχι, σταμάτα", αλλά "Δεν τον ένοιαζε". Η ίδια μετέφερε το περιστατικό σε δικούς της ανθρώπους και πως ο Τραμπ συνέχισε να την "κυνηγά", παρά την κάθετη απόρριψη από μέρους της. 

 Οι δικηγόροι του Τραμπ ισχυρίζονται ότι φαίνεται απίστευτο η ίδια να επέλεγε να περνά τον χρόνο της με τον Τραμπ μετά από αυτό, όμως, όπως εξηγεί η ίδια, ήταν στην Νέα Υόρκη, μακριά από την Φλόριντα, όπου έμενε, χωρίς λεφτά και κάπου να μείνει. Ακολουθούσε τον φίλο της, στον οποίο λέει πως είχε αναφέρει πως ο Τραμπ την ενοχλούσε, από εκδήλωση σε εκδήλωση, σε μία πρωτόγνωρη για την ίδια κατάσταση. 

 Ο Guardian αναφέρει πως οι δημοσιογράφοι του, άκουσαν για το περιστατικό από μάνατζερ μοντέλων που είχε δουλέψει με την Ντόρις και του είχε εκμυστηρευτεί το περιστατικό. Η ίδια, μίλησε στην εφημερίδα πριν από 15 μήνες, όμως δεν ήταν σίγουρη ότι ήθελε να δημοσιευθεί η ιστορία της. Τελικά αποφάσισε πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τις έφηβες κόρες της. 

 "Όταν παραβιάζεις την ιδιωτικότητα κάποιου δεν έχει σημασία αν είναι βιασμός ή όχι. Είναι σεξουαλική επίθεση και δεν είναι σωστό. Δεν αγγίζεις κάποιον που δεν θέλει και εγώ δεν τον ενθάρρυνα να το κάνει". Όπως λέει θυμώνει όταν ακούει να κατηγορούνται για ψεύδη πολλές γυναίκες που έχουν απευθύνει αντίστοιχες κατηγορίες στον Τραμπ. "Σιχάθηκα το γεγονός ότι καταφέρνει να γλιτώσει. Σιχάθηκα να μη μιλάω. Είναι λυτρωτικό. Θέλω να το βγάλω από μέσα μου. Και θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αυτός είναι ο πρόεδρός μας. Αυτό κάνει και αυτό είναι απαράδεκτο"...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: