19.9.20

Τώρα, τους φταίει ο Τσιόδρας...














Δυσαρέσκεια τώρα για τις δημόσιες παρεμβάσεις των καθηγητών και τους μεταξύ τους ανταγωνιστές, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Γκρίνια -και μάλιστα μεγάλη- επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε... κυβερνητικά στελέχη τόσο για την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, όσο κυρίως και για τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις των μελών της!

«Στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα», είναι ένα μόνο από τα «κατηγορώ» που απευθύνεται προς τα μέλη της επιτροπής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» υπάρχουν εισηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας, αλλά και στη σύνθεση της επιτροπής. Όπως πχ να μειωθεί ο αριθμός των μελών της, ώστε να αντικατασταθούν κάποιοι ανεπιθύμητοι καθηγητές ή να υπάρχει κάποιος έλεγχος στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Εισηγήσεις, που δεν αφορούν σε καμία των περιπτώσεων τον επικεφαλής της Επιτροπής Σωτήρη Τσιόδρα, που εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένος στο έργο που έχει αναλάβει, διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον πρωθυπουργό, αλλά εξακολουθεί να απέχει από την ενημέρωση των πολιτών, για λόγους που έχει αναφέρει πρόσφατα το iEidiseis, μεταξύ των οποίων και η αυξημένη σημασία που δίνεται στα πολιτικά κριτήρια για την ανάληψη των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε βάρος των υγειονομικών.

Η υπερίσχυση των πολιτικών κριτηρίων έναντι των υγειονομικών είναι αλήθεια ότι έχει επιφέρει πολλές τριβές μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και μελών της επιτροπής, που έβλεπαν ότι απορρίπτονταν οι εισηγήσεις τους από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως και μεταξύ ίδιων των επιστημόνων.

Ταυτόχρονα, οι διαφορετικές επιστημονικές απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών της επιτροπής και η δημόσια έκφρασή τους, ενοχλούν κυβερνητικά στελέχη, πολύ περισσότερο καθώς κάποιες από τις απόψεις αυτές αναδεικνύουν τα λάθη ή τις ανεπάρκειες των επιλογών της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει λάβει καμία απόφαση επί του θέματος, που εξακολουθεί όμως να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το να επιρρίπτεις, άλλωστε, τις ευθύνες για το ότι ξέφυγε η πανδημία στην υγειονομική επιτροπή, ενώ μάλιστα δεν έχεις υιοθετήσει πολλές από τις εισηγήσεις των μελών της, μάλλον σε μεγαλύτερα αδιέξοδα θα οδηγήσει...

Βασίλης Σκουρής

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: