2.9.19

Νέες συναντήσεις της απεσταλμένης του ΟΗΕ με Αναστασιάδη και Ακιντζί...

Θα γίνουν σήμερα, Δευτέρα με στόχο την...
επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό
Νέες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα έχει τη Δευτέρα η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 το πρωί.

Ο Μπαρίς Μπουρτζιού, εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε μετά την χθεσινή συνάντηση Ακιντζί - Λουτ πως ο Τ/κ ηγέτης και η απεσταλμένη του ΓΓ θα έχουν και δεύτερη συνάντηση τη Δευτέρα μετά το μεσημέρι, έπειτα από αίτημα της Τζέιν Χολ Λουτ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση την Κυριακή του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «ήταν μια παραγωγική συνάντηση με επίκεντρο την αποστολή της κ. Λουτ για την ετοιμασία όρων αναφοράς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Κύπριος πρόεδρος, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Πρόσθεσε ότι «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου"...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: