29.6.18

Σαμαρικοί vs Καραμανλικών...

Επίθεση στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ εξαπολύει ο ιστότοπος «Αntinews», που απηχεί τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Άδωνη Γεωργιάδη, στέλνοντας μηνύματα στην...
ηγεσία της ΝΔ να «καθαρίσει» τους Καραμανλικούς, με αφορμή τη διαγραφή του Κ. Μίχαλου. Κατηγορεί μάλιστα τον κύκλο Καραμανλή ότι «υπονομεύει» τη γαλάζια παράταξη και ζητά την «αποκήρυξη» του.

Με σαφείς αιχμές κατά του Κ. Μίχαλου που διεγράφη από τη ΝΔ επειδή τοποθετήθηκε θετικά τόσο για τη συμφωνία του Eurogroup όσο και για το Μακεδονικό, αλλά έχει επικρίνει και την εκλογολογία, υπογραμμίζοντας πως «δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης», η Σαμαρική ιστοσελίδα, σε άρθρο γραμμής, που απεικονίζει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, ασκεί πίεση στον Κ. Μητσοτάκη για «καρατομήσει» όσους δεν συντάσσονται με σαμαρικές κορώνες τύπου… «η χωρά καταρρέει, χάνουμε εδάφη, περιμένουμε νέους… μουσαφιραίους και θα πληρώνουμε την περήφανη διαπραγμάτευση του Αλέξη μέχρι το 2060».

Στο στόχαστρο της ιστοσελίδας βρίσκεται πέραν του Κ. Μίχαλου και ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευ. Αντώναρος, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είδε την πόρτα εξόδου της ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη, όταν «τόλμησε» να ασκήσει κριτική στον Άδ. Γεωργάδη, ενώ τα σκάγια παίρνουν μέχρι και τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Το «Αntinews» απευθυνόμενο ευθέως στον Κ. Καραμανλή διερωτάται επίσης «αν ο πρώην πρωθυπουργός συμφωνεί με την ίδρυση κόμματος από Καραμανλικούς», με στόχο όπως λέει «να μην καταστεί αυτοδύναμη η ΝΔ».

«Επειδή ως γνωστόν το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αναμένουμε εναγωνίως την ηχηρή και καταλυτική αποκήρυξη των Καραμανλικών πολέμιων της παράταξης», διαμηνύουν οι Σαμαρικοί μέσω του «Αntinews», προειδοποιώντας ότι θα επανέλθουν και κάνοντας μας να διερωτηθούμε για άλλη μια φορά… «τελικά, ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα;».

Ολόκληρο το άρθρο του «Αntinews»:

«Έλεος με τους υπονομευτές της παράταξης!!!

Δεν φτάνει που η χωρά καταρρέει, χάνουμε εδάφη, περιμένουμε νέους… μουσαφιραίους και θα πληρώνουμε την περήφανη διαπραγμάτευση του Αλέξη μέχρι το 2060, πρέπει να ασχολούμαστε και με τους δυσαρεστημένους Καραμανλικούς που κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την παράταξη.

Δεν θα αναφερθούμε στην διαγραφή του Μίχαλου, η οποία ορθώς έγινε, ούτε στους κατάπτυστους χαρακτηρισμούς του Αντώναρου κατά του Μητσοτάκη και του Σαμαρά. Άλλωστε, ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος και ο νοών νοείτω.

Θα θέσουμε μόνο τα εξής ερωτήματα:

– Άραγε, είναι ικανοποιημένος ο κύριος Καραμανλής, να υβρίζουν την παράταξη που με επικεφαλής τον θείο του έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και έκανε τον ίδιο δυο φορές πρωθυπουργό, άτομα που δηλώνουν Καραμανλικοί;

– Συμφωνεί με την ίδρυση κόμματος από Καραμανλικούς με στόχο να μην καταστεί αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία;

– Εγκρίνει τα αλισβερίσια Καραμανλικών με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η παράταξη ετοιμάζεται να δώσει την μητέρα των μαχών για να απαλλάξει τη χώρα από τη λαίλαπα της αριστεράς;

– Αποδέχεται κι ο ίδιος την υιοθέτηση της προπαγάνδας της κυβέρνησης περί «αποστασίας» της ΝΔ, από Καραμανλικούς, την οποία αναπαράγουν με θέρμη στα κοινωνικά δίκτυα;

– Εν τέλει, κρίνει ορθή την “επιχείρηση λάσπης” που έχουν εξαπολύσει Καραμανλικοί κατά της ηγεσίας του κόμματος και του πρώην πρωθυπουργού;

Είμαστε σίγουροι ότι είναι κάθετα αντίθετος με τα παραπάνω. Ωστόσο, φρονούμε ότι μία δημόσια παρέμβασή του θα λειτουργούσε εκτονωτικά στέλνοντας στα λαγούμια τους τους υπονομευτές της παράταξης που καπηλεύονται το όνομά του για να την πλήξουν. Διότι αν δεν δήλωναν Καραμανλικοί, ουδείς θα ασχολούνταν μαζί τους.

Εάν δεν το κάνει, σημαίνει ότι επιλέγει να ταυτιστεί μαζί τους. Εντούτοις, πιστεύουμε ότι θα πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει τόσο την παράταξη όσο και την υστεροφημία του.

Δεν το έκανε το καλοκαίρι του 15΄, επιτρέποντας επί της ουσίας στον Kαραμανλικό Μεϊμαράκη να δώσει το φιλί της ζωής στον Τσίπρα.

Μην αυταπατάστε. Αν ο Τσίπρας τη στιγμή που είχε χάσει 40 βουλευτές, δηλαδή τη δεδηλωμένη, δεν είχε τη στήριξη της τότε φιλοκαραμανλικής ηγεσίας της ΝΔ, απλώς σήμερα δεν θα υπήρχε. Έτερον ουδέν.

Για να μην πούμε για την σιωπηρή στήριξη του προέδρου της καρδιάς μας στον ανεύθυνο άρχοντα.

Επειδή ως γνωστόν το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αναμένουμε εναγωνίως την ηχηρή και καταλυτική αποκήρυξη των Καραμανλικών πολέμιων της παράταξης.

Θα επανέλθουμε…»

Πηγή: left.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: