30.6.18

Αυγενάκης: Η ιστορία δεν σβήνεται από κανέναν...

«Δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία», τόνισε από το...
Μέτσοβο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ , βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις του στην εκδήλωση στο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ωστόσο έστειλε μήνυμα ενότητας. Ειδικότερα υπογράμμισε: «Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία.

Η αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. 153 υπαίτιοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο θυμός. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ανάγκη για ενότητα. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή. Είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε: «Είστε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας με τη χαρακτηριστική συμβολή σας σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο στη νεότερη Ελλάδα. Η συνεισφορά σας σε ιστορικές περιόδους είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως στους εθνικούς αγώνες, την παιδεία, τον αθλητισμό, τις τέχνες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: