30.6.18

Στο 14,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...

Image result for δημοσκόπηση νδ συριζαΝέα δημοσκόπηση της Metron Analysis...

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία βάσει νέας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας και εκπονήθηκε από την...
Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα». 

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου.

Βάσει της εκτίμησης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9,9%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8%, το ΚΚΕ με 6,8% και η Ενωση Κεντρώων με 3,2%.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα των ΑΝΕΛ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 2%, ενώ το κόμμα «Ελληνική Λύση» φτάνει στο 2,8%. Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω του 2%. 
Αρνητική αξιολόγηση για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σημαντικές απώλειες φαίνεται να σημειώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς το 83% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών. Μόλις το 14% τοποθετείται θετικά. 

Πέρα από την αρνητική αξιολόγηση σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 75%, καθώς η εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένει απαισιόδοξη. 

Τέλος, το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: