30.6.18

Π. Ρήγας: Δεν εκβιαζόμαστε...

Για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων, των δυνάμεων της εργασίας και της δημοκρατίας από την μια και από την άλλη της...
διαπλοκής, της διαφθοράς και των ακροδεξιών αντιλήψεων, μίλησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται», ενώ αναφέρθηκε και σε θετικές εκπλήξεις τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Ρήγας σημειώνει ότι «σήμερα συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος, που υπερασπίζονται τις δυνάμεις της εργασίας, το κοινωνικό κράτος, τις αξίες της δημοκρατίας, κι από την άλλη, ο κόσμος του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, της διαπλοκής, της διαφθοράς και των ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών. Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πλέον, δυστυχώς, τον πολιτικό βραχίονα αυτού του κόσμου».

Μιλώντας για επιχειρηματικά συμφέροντα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια «συγκεκριμένου πολιτικο-επιχειρηματικού λόμπι να προκαλέσει συνθήκες αποσταθεροποίησης» και τόνισε ότι «τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα δεν υπάρχει περίπτωση να μας τρομάξουν ή να μας κάνουν να υποχωρήσουμε. Το μόνο που θα καταφέρουν οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου είναι η αυτογελοιοποίησή τους».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα ζητήσει τη συνδρομή από έδρανα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποφευχθούν εξελίξεις, απάντησε ότι είναι δύσκολο να διακρίνει την πιθανότητα να χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της και έθεσε θέμα τοποθέτησης στην «σύγκρουση των δύο κόσμων» της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, καθώς, «η στάση του Πόντιου Πιλάτου ποτέ δεν επιβραβεύτηκε».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, είπε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αποτελούν ένα μόνο στίγμα των παρεμβάσεων, όπως και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

Τόνισε μάλιστα, ότι ο ελληνικός λαός «θα εκπλαγεί θετικά» τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά το προσφυγικό, είπε ότι η Ευρώπη οφείλει να επιλέξει τη συλλογική αντιμετώπιση των κρίσεων, διαμορφώνοντας κοινές ευρωπαϊκές λύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: