29.6.18

Η συμφωνία για το χρέος, το Μακεδονικό και η «ψαλίδα»...

Θετικό πρόσημο προσδίδουν οι πολίτες στη συμφωνία για το χρέος, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Alco για...
λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra.

Στη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1000 ατόμων και παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος μαζί με τον δημοσιογράφο, Γιώργο Χριστοφορίδη.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα αναφορικά με το ποιος θα φροντίσει την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 25%, έναντι 22% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, το υψηλότερο ποσοστό των πολιτών συγκεντρώνει η απάντηση κανένας.

Πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,2%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,9% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6%. Οι ΑΝΕΛ λαμβάνουν ενώ 1,2% η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει 2,9%.

Αναλυτικά στοιχεία:

– 45%: μετά τη συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές (37%: δεν θα καταφέρει).
– 25%: ο Τσίπρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, για φροντίσει περισσότερο για την ενίσχυση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων (22%: ο Μητσοτάκης).
– 43%: η διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο θα δυσκολέψει την πορεία της οικονομίας (27%: θα τη διευκολύνει).
– 1,5 μονάδα αυξάνεται η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, καθώς η έρευνα διενεργήθηκε σε χρόνο που βρισκόταν σε έξαρση η δημοσιότητα σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα, ενώ δεν είχαν προλάβει να εντυπωθούν στην κοινή γνώμη τα κέρδη από τη συμφωνία στο Eurogroup για έξοδο από τα μνημόνια και ελάφρυνση του χρέους...



Δεν υπάρχουν σχόλια: