1.6.15

Αποφασίστηκε η «θυσία» της Παναρίτη...


«Δύσκολη και στενάχωρη» χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που είχαν το βράδυ χθες ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών και η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από δυο ώρες.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση έγινε υπό την...
επίδραση των σφοδρών αντιδράσεων στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη να ορίσει τη στενή του συνεργάτιδα Έλενα Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά τη συνάντηση επικράτησε «σιγή ασυρμάτου» από τις δυο πλευρές, πλην όμως οι πληροφορίες επέμεναν πως πιθανότερη εξέλιξη υπήρξε η αντικατάσταση της Έλενας Παναρίτη. 

Ο Γ. Βαρουφάκης είχε μαζί της χθες τηλεφωνική επικοινωνία και το ενδεχόμενο της παραίτησής της με πρωτοβουλία της ιδίας συζητούνταν ως ιδιαίτερα πιθανό.

Η υπόθεση, ωστόσο, ούτως ή άλλως αφήνει έκθετο τον υπουργό Οικονομικών, που βάλλεται ευθέως ακόμα από το στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, από στελέχη όπως ο υπουργός Επικρατείας και ο ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς!

Ταυτόχρονα, στην «ανταρσία» των 42 βουλευτών-στελεχών, με το κείμενο και τις υπογραφές, συμμετέχουν και οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θανάσης Πετράκος, ενώ η όλη πρωτοβουλία είναι…διατασική!

Ο Γ. Βαρουφάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του όπως προκύπτει και από τα δυο tweet του χθες το πρωί, αλλά για μετά την επίτευξη συμφωνίας…

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: