30.6.15

Φάιμαν: Πρεπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα...

Φάιμαν: «Πρέπει να σταθμίσουμε όλες τις πολιτικές, νομικές και οικονομικές δυνατότητες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα»
«Πρέπει να σταθμίσουμε όλες τις πολιτικές, τις νομικές και τις οικονομικές δυνατότητες, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στη Βιέννη, μετά την...
εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για κοινές λύσεις.Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε μαζί με τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ) Έβαλντ Νοβότνι η κατάσταση στην Ελλάδα και «εκφράστηκε ομόφωνα η λύπη για το ό,τι ο Έλληνας πρωθυπουργός εγκατέλειψε τελικά το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ως προς τις επιπτώσεις για την Αυστρία, ο κ. Φάιμαν διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα ανησυχίες, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις, πάντως, όπως επισήμανε, κάθε χρεοκοπία μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες εξελίξεις, «ωστόσο δεν πρέπει ήδη αύριο το πρωί να εμβάσουμε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, όπως φημολογείται από τα ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: