30.6.15

Κούλογλου: Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία...

Την εκτίμηση πως μια συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Θεσμών είναι εφικτή εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης προς το BBC της Σκωτίας και...την εκπομπή «Good Morning Scotland», με τη δημοσιογράφο Hayley Millar.

 
«Ελπίζω ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή, θα επικρατήσουν ο ρεαλισμός και η λογική. Και ο ορθολογισμός εκ μέρους των δανειστών. Και ότι ακόμα και σήμερα τα μεσάνυχτα θα υπάρξει μια συμφωνία. Αν όχι όμως, ξέρετε, ζούμε σε πολύ περίεργους καιρούς. Όλο αυτό το χάος, οι έλεγχοι των τραπεζών και των κεφαλαίων κλπ, γίνονται γιατί μια χώρα αποφάσισε να οργανώσει ένα δημοψήφισμα, για να ρωτήσει τη γνώμη του λαού σχετικά με μια συμφωνία.

Και όλη αυτή η αναστάτωση για μια δόση, που αν φτάσει στην Ελλάδα, πάει κατευθείαν στο ΔΝ, για την αποπληρωμή του χρέους. Πρόκειται δηλαδή για χρήμα που δεν καταλήγει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά πηγαίνει από τη μια τσέπη στην άλλη. Ή μάλλον από το ΔΝΤ στο ΔΝΤ», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου.


Ερωτηθείς για το εάν οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιο είναι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου κι αν ξέρουν για τι ακριβώς ψηφίζουν, απάντησε: «Ναι, κατανοούν. Αλλά υπάρχουν συνεχείς απειλές, εκβιασμοί και τελεσίγραφα και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τους τελευταίους πέντε μήνες τώρα. Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά ακόμα και τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχουμε τη μια προθεσμία μετά την άλλη, εδώ και πέντε χρόνια, λένε αν δεν κάνετε αυτό, θα χρεοκοπήσετε. Άρα πρέπει να ψηφίσετε υπέρ της λιτότητας.Κι έτσι έχουμε λιτότητα, και όλο και πιο πολλή λιτότητα. Είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ».

Και συνέχισε ο Στ. Κούλογλου: «Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Δε μπορούμε όμως σε πέντε μήνες οικονομικής πίεσης και παράλυσης και συνεχούς απασχόλησης της κυβέρνησης με τις διαπραγματεύσεις να τα κάνουμε όλα αυτά αμέσως. Όμως τα μέτρα που θέλουν να πάρουμε - και μάλιστα μας το ζητούν με τη βία - είναι απολύτως ενάντια στην οικονομική ανάπτυξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: